Actualitate

1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită în Piața Mihai Viteazu la Cluj-Napoca

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită în Piața Mihai Viteazu miercuri, la Cluj-Napoca. Doar cei vaccinați sau trecuți prin boală pot participa.

1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită în Piața Mihai Viteazu la Cluj-Napoca 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită în Piața Mihai Viteazu la Cluj-Napoca

 

 


O ceremonie publică va avea loc de 1 decembrie, Ziua Națională a României, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca.

 


La eveniment se vor aplica măsuri de prevenire a infectării cu Covid-19.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, Instituția Prefectului-județul Cluj, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca Divizia 4 Infanterie „Gemina”, în cooperare cu structurile din sistemul național de securitate, organizează miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 12:00, o ceremonie publică la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, având următoarele momente:


- prezentarea onorului și salutului drapelului de luptă
- intonarea Imnului Național al României
- alocuțiuni privind sărbătorirea Zilei Naționale a României
- depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane),
- defilare cu efective și tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand - str. Horea.

Ceremonia publică din Piața Mihai Viteazul este precedată de slujba de Te-Deum care se va desfășura în Catedrala Mitropolitană, de la ora 11:00”, a transmis Instituția Prefectului Cluj.


Ceremonia se va desfășura într-un format restrâns cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Accesul participanților în zona oficială se va face pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, în scopul prevenirii infectării cu virusul.


De asemenea, se recomandă publicului care dorește să participe la ceremonie să pestreze distanța de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție.

CITEȘTE ȘI:

Luni 29 noiembrie 2021 - zi liberă. Mini-vacanță de 5 zile pregătită de Guvern

Merg elevii la școală luni, 29 noiembrie? Prima zi cu prezență fizică ar fi 2 decembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter