Actualitate

41 din cei 84 de pacienți infectați cu COVID-19, trimiși de România în străinătate, au murit

Aproape jumătate din bolnavii de COVID-19 trimiși de România în străinătate să se trateze în valul patru al pandemiei au murit.

Avionul care ar fi trebuit să transporte trei femei infectate cu COVID-19 în Austria Avionul care ar fi trebuit să transporte trei femei infectate cu COVID-19 în Austria

 

Conform unor date publicate de News.ro, România a trimis în străinătate 84 de pacienți infectați cu COVID-19, 47 dintre ei fiind duși în spitalele din Ungaria. Datele oficiale arată că din cei 84 de pacienți, până în prezent au decedat 41, adică aproape jumătate.


Departamentul pentru Situații de Urgență nu a dorit să furnizeze date despre vârsta pacienților, sexul sau dacă erau sau nu vaccinați. Conducerea DSU a invocat Regulamentul UE 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), fiind vorba despre date prin care o persoană poate fi identificată sau identificabilă.

Românii, tratați în străinătate în valul 4 al pandemiei

România a decis să trimită bolnavi de COVID-19 în Germania, Polonia, Italia, Austria, Danemarca și Cehia în valul 4 al pandemiei. Primii români care au fost transportați în străinătate au fost  duși pe 14 octombrie, atunci când în spitalele din țară nu mai erau locuri la ATI.

CITEȘTE ȘI:

Ungaria va trata 50 de pacienți români de la ATI

Trei paciente infectate cu COVID-19, oprite pe Aeroportul Cluj, înainte să fie transferate de urgență în Austria

abonare newsletter