Actualitate

Cinci cetățeni străini, prinși că locuiau și munceau ILEGAL în Cluj

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au depistat în perioada 15-19 noiembrie 5 cetățeni străini, din Ucraina și Republica Moldova, care locuiau și munceau ilegal în Cluj-Napoca.

 

Cetățenii ucrainieni au fost obligați să părăsească România în termen de 24 de ore, iar cei din Republica Moldova în termen de 15 zile.


„Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi în situații ilegale 5 cetăţeni străini, 4 bărbați și 1 femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 37 de ani, din Ucraina și Republica Moldova, care au intrat legal în România, însă nu au respectat prevederile legale în materie de imigrație și angajare în muncă. Cetățenii ucraineni au fost depistați desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă sau contract individual de muncă, la o societate comercială cu obiect de activitate construcții, iar cetățenii moldoveni nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere conferit de pașaportul biometric. 

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţenilor ucraineni decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore. Pentru cetățenii moldoveni au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în cel mult 15 zile, și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.200 de lei.


Totodată, la ieșirea din țară pe numele străinilor va fi dispusă măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter