Actualitate

Doi bătrâni, salvați dintr-o casă cuprinsă de flăcări în Ocna Dej! Hidrantul din zonă, nefuncțional

Doi bătrâni de 70 de ani s-au salvat în ultimul moment dintr-o casă cuprinsă de flăcări în localitatea Ocna Dej.

Casă în flăcări la Ocna Dej. Sursă foto: Dejeanul.ro

 

Incendiul a pornit în jurul orei 19:30 la o casă de pe strada Porumbeilor din localitatea Ocna Dej. În casă erau două persoane de 70 de ani care au fost salvate la timp, anunță ISU Cluj.


Pompierii au avut mari dificultăți, deoarece singurul hidrant din zonă era distrus și nu a putut fi realimentate autospecialele.

„În jurul orei 19.30, au fost alertate două autospeciale, o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit situația pe strada Porumbeilor din localitatea Ocna Dejului și preventiv pentru a asigura măsuri de prim ajutor la nevoie.


În momentul sosirii pompierilor la fața locului aceștia au găsit acoperișul casei cuprins în totalitate de flăcări, iar locatarii erau ieșiți în afara locuinței. Cei doi soți, în vârstă de cca 70 de ani, au fost consultați de către echipajul SAJ și au rămas la locul evenimentului până acum.

Se intervine pentru limitarea și stingerea focarelor și în aceste momente, fiind evitată extinderea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit. 


În momentul realizării recunoașterii, a dispozitivelor preliminare de stingere și alimentare a autospecialelor cu apă din hidranții stradali, s-a constatat că singurul hidrant din apropiere avea tăiate urechile metalice, care sunt necesare pentru cuplarea dispozitivului portabil pentru alimentarea autospecialelor de intervenție ale pompierilor. 

Astfel, a fost suplimentat de la început dispozitivul de stingere cu cea de-a treia autospecială, de capacitate mare, care a asigurat necesarul de apă pentru desfășurarea operațiunilor de stingere a incendiului.”, a transmis ISU Cluj. 

CITEȘTE ȘI:

INCENDIU în Ocna Dej! Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Clipe TERIBILE la Ocna Dej. Flăcările au mistuit casa unei familii. Victimele dormeau! VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter