Actualitate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la aplicarea restricțiilor: „Trebuie să se adopte măsuri foarte stringente”

În țările care se confruntă cu un număr mare de cazuri Covid-19 este nevoie să fie aplicate măsuri „foarte stringente” pentru a se evita impunerea unor restricții mai dure ulterior, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS sfătuiește țările cu o situație epidemiologică gravă să aplice restricții dure. OMS sfătuiește țările cu o situație epidemiologică gravă să aplice restricții dure.

„Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior”, a declarat vineri experta OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove.

Măsurile la care fac referire reprezentanții OMS SUNT utilizarea la scară largă a măştilor, distanţarea fizică, buna ventilare a spaţiilor închise, evitarea reuniunilor în spaţii mici şi telemunca acolo unde este posibil.


„Mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să adopte măsuri foarte stringente”, a declarat directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

De asemenea, OMS atrage atenţia asupra faptului că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente.


OMS nu a nominalizat vreo ţară anume şi nici nu a comentat cu privire la acţiunile luate de diverse guverne.

 

CITEȘTE ȘI:

România, în fază de scădere accelerată a numărului de cazuri Covid-19. Epidemiolog: „Statul a adoptat strategia de imunizare de turmă prin infectare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter