Actualitate

Doi clujeni au urcat pe vârful Matterhorn 4478 m: „Acolo unde se avântă vulturii!” VIDEO

Doi clujeni, alături de alți șase temerari români, au urcat faimosul Matterhorn 4478 m, „probabil, unul dintre cei mai frumoși munți din lume”.

Schuster pe vârful Matterhorn 4478 m Schuster pe vârful Matterhorn 4478 m

 

 


Clujenii Mihai Turturică și A.A. și-au îndeplinit acest vis, alături de alpinistul Willhelm Schuster, care a urcat pe vârful Matterhorn 4478 m în total de patru ori în 10 zile.

 


Schuster a mers, pe rând, cu Mihai Turturică și A. A. (ambii din Cluj-Napoca), Mihai Nenciu, Nicu Rotaru (ambii din Constanța), Mihai Donțu (Brașov), Claudia Șimonca (Baia Mare) și Raluca Vizureanu (Arad).

„Matterhorn este ceva deosebit. Este un urcuș așa, constant, susținut, nu există praguri să zici mă opresc să mă odihnesc puțin. Nu! Urci practic de la 3.200 cât e la cabană, până pe vârf la 4478 m, urci continuu. Creasta nordică e puțin diferită, nu am fost niciodată pe ea, dar am văzut-o de sus, e puțin diferită. Nu aș putea spune că este foarte greu. Acum, după atâtea ture, una după alta, tot la trei zile urcam, este deja simplu. N-aș putea spune banal, este frumos”, se bucură Schuster.


Vezi aici imagini VIDEO care îți taie respirația, de pe faimosul Matterhorn - 4478 m.

CITEȘTE ȘI:

Peter Grezer, IT-istul din Cluj aleargă în jurul lumii: printre zgârie nori în Chicago și la golful dragonilor, Halong Bay. GALERIE FOTO

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga 620km la -50 de grade pentru a ajuta copii cu cancer să meargă la școală

abonare newsletter