Actualitate

Dezbaterea publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 2021-2030, organizată online. Clujenii interesați pot lua cuvântul

Dezbaterea publică online pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030 va avea loc luni, 15 noiembrie, anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Mai multe domenii, cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030.

Luni, 15 noiembrie 2021, începând cu ora 17.00, va avea loc dezbaterea publică online pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030.

Dezbaterea va avea loc la ora 17.00, iar persoanele care doresc să ia cuvântul trebuie să completeze online un formular pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței. După completarea formularului, persoanele vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință.


Formularul de înscriere poate fi completat AICI.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030 s-a aflat în procedura de consultare publică în perioada 21 octombrie – 5 noiembrie.


Digitalizarea și educația, cuprinse în SIDU

„Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) reunește, sub umbrela unei viziuni comune de dezvoltare, agreată și asumată de toți actorii relevanți din ecosistemul local (administrație, mediul academic, mediul de afaceri, mediul non-guvernamental și societatea civilă etc.), prioritățile de intervenție pentru următoarea perioadă din toate domeniile, de la mobilitate, regenerare urbană, digitalizare, educație, sănătate sau incluziune, până la guvernanță locală și metropolitană. Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) pentru perioada 2021-2030 armonizează direcţiile strategice pentru dezvoltare și portofoliul de proiecte cu liniile directoare trasate la nivele administrative superioare (european, național, regional/ județean)”, arată reprezentanții municipalității.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) reprezintă de asemenea o condiționalitate pentru atragerea de fonduri europene, dar și un instrument de orientare a investițiilor publice și private de la nivelul întregului teritoriu metropolitan, în jurul unei viziuni și a unor ținte asumate pentru anul 2030 de către toți actorii relevanți.


„Așadar, investițiile propuse spre realizare din fonduri europene sunt văzute din perspectiva rolului lor de catalizator al celor finanțate din alte surse, precum și a efectului lor multiplicator asupra comunităților.

Nu în ultimul rând, SIDU se dorește un document integrator al tuturor eforturilor de planificare participativă derulate la nivel metropolitan în perioada 2014-2020, care s-au concretizat deja în strategii și planuri sectoriale, planuri urbanistice zonale și documentații tehnico-economice, în concursuri de soluții și dezbateri publice etc”, se mai arată într-un comunicat al Primăriei.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter