Actualitate

Autostrada Sebeș-Turda, inaugurată de 1 decembrie. Ministerul Transporturilor: „E clar că va fi dată în trafic anul acesta”

Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a confirmat că autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată anul acesta.

 

 


„Sebeș-Turda, lot 2 și Târgu Mureș - Ungheni - e clar că va fi dat în trafic anul acesta, rămâne să stabilim data exactă cu antreprenorul. La Craiova-Pitești depindem foarte mult de vreme. practic ar trebui ca să nu plouă până la sfârșitul lunii decembrie, ca să fim siguri că se poate da în trafic”, a declarat Scriosteanu, conform stirileprotv.ro.

Și Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a anunțat că lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi deschis circulației la 1 decembrie, cei aproximativ 25 de kilometri care lipsesc din autostrada Sebeș – Turda urmând să fie dați în folosință luna viitoare.


„Sebeș-Turda, lotul 2, se finalizează anul acesta. La 1 decembrie este data de inaugurare. Ceea ce înseamnă că vom avea o autostradă completă: sunt cei 29 de kilometri care lipsesc. Este un contract semnat în 2014 sau 2015, pe repede înainte. A fost o idee a lui Ponta, cred, în 2013, să-și lege numele de un proiect, dar a scos un studiu slăbuț la licitație. Actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă, iar o parte de întârzieri sunt consecința acestui fapt”, a spus Drulă, în urmă cu câteva zile.

Chiar și așa, țara noastră nu va reuși să atingă până la sfârșitul anului limita de 1.000 de kilometri de autostradă, lucru care situează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de kilometri de autostradă, raportat la numărul de locuitori.


Lucrările la autostradă, în întârziere

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis și Lotul 1, în lungime de 17 km. Ambele loturi se află în lucru încă din 2014, iar întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Lucrările la Lotul 2 au trenat ani la rând, față de termenul inițial de 2 ani - parte din vina autorităților (documentație slabă scoasă la licitație, probleme în teren depistate ulterior, avize emise greu sau relocări de utilități care s-au lăsat așteptate), parte din vina constructorului (mobilizare slabă și probleme financiare).

Ultimele Stiri
abonare newsletter