Actualitate

Reguli noi pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Testul COVID-19 negativ, OBLIGATORIU și pentru cei care prezintă certificatul verde

Românii care doresc să călătorească în Bulgaria sunt obligați să prezinte un test PCR negativ COVID-19 pe lângă certificatul verde.

 

 


Autoritățile din Bulgaria au înăsprit regulile pentru românii care doresc să călătorească pe teritoriul acestei țări.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, odată cu intrarea României în zona roșie, Bulgaria cere un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultímele 180 de zile.


Cei care nu prezintă un certificat verde care atestă vaccinarea pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiţi să stea în carantină 10 zile.   
Sunt exceptaţi cei care fac dovada faptului că doar tranzitează Bugalria. De asemenea, sunt exceptaţi copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internaţional de persoane, şoferii de camion, piloţii de avion care efectuează zboruri internaţionale, dar şi studenţii străini care învaţă în Bulgaria.

„Cetățenilor români care sosesc din state aflate în zona roșie (inclusiv din România) li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza prezentării documentelor de călătorie, cu îndeplinirea următoarelor condiții CUMULATIVE:


-prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID sau a unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID sau a unui document similar

-prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.
 
Persoanelor care NU prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În acest caz, persoana în cauză va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.


În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În cazul în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Din 4 noiembrie, Bulgaria a impus o serie de restricţii. Barurile şi restaurantele se închid la ora 23.00, iar în interiorul acestora trebuie respectate măsurile de distanţare. Muzeele, galeriile de artă, cinematografele, teatrele şi sălile de sport au fost închise.


Vezi condițiile de călătorie AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter