Actualitate

Epidemiolog: „Un deces la 3.3 minute, din cauza COVID-19”

Un român moare din trei în trei minute din cauza COVID-19, iar în curând, România va depăși pragul total de 50.000 de morți de la începutul pandemiei, spune medicul Octavian Jurma.

 

Specialistul a analizat statisticile COVID de săptămâna trecută și a constatat că au fost atinse noi recorduri.


 

„Săptămâna acesta care am încheiat cu un nou record absolut al pandemiei de COVID-19: 3,072 de decese într-o singură săptămână. Moartea seceră acum românii cu o viteză de 1 deces la 3.3 minute [oficial], 439 decese pe zi și 13.367 decese pe lună”, scrie în analiza făcută de Octavian Jurma, potrivit Mediafax.


Potrivit medicului, numărul foarte mare de decese a depășit bilanțul altor tragedii.

„Este echivalentul a 45 de tragedii Colectiv din 2015, 3 revoluții din 1989, 2 cutremure din 1977 și 1 atac terorist ca cel din 9.11 în SUA”, a calculat Jurma.


 „Și asta doar în acesta săptămâna! Săptămâna viitoare vom mai adăuga 3.000 de decese și vom depăși pragul total de 50.000 de morți de la începutul pandemiei. Mare majoritatea orașelor din România au o populație mai mică de 50.000 de suflete”, a explicat epidemiologul.

Medicul mai spune că tragedia putea fi prevenită.


„Iar pentru fiecare român ucis, mai sunt zece vindecați, dar schilodiți, care adesea nici măcar nu înțeleg ce li se întâmplă și cât de mare este prețul minciunii care i-a ținut departe de vaccin. Ce au aceste morți în comun cu cele de la Colectiv? Puteau fi prevenite de autorități”, a precizat Octavian Jurma.

„Este necesară starea de urgență? DA!”


Epidemiologul Octavian Jurma mai adresează o serie de îndemnuri autorităților pentru oprirea cât mai repede cu putință a pierderilor umane din cauza coronavirus, arătând că implementarea stării de alertă și a carantinei pentru 30 de zile sunt necesare.

„Cum am ajuns să ni se pară normal să moară în România în fiecare zi sute de oameni fără să mișcăm un deget să îi salvăm? Ce sens mai are un stat care nu este în stare să apere nici măcar viața cetățenilor săi? E asta o urgență națională? Sunt întrebări care ne macină pe noi dar nu și pe cei care ne conduc, nu pentru Președintele României sau Guvernul României!

Este necesară declararea stării de urgență? Da! Este necesară o carantină de 30 de zile? Da!”, a concluzionat medicul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter