Actualitate

Preot ce predă drept în Cluj-Napoca: „A refuza vaccinul e ca și cum ai refuza să porți vesta antiglonț” VIDEO

Preotul Patriciu Vlaicu, care predă drept canonic în Cluj-Napoca, compară vaccinul anti-Covid-19 cu o vestă antiglonț și spune că Dumnezeu este cel care îngăduit medicilor să descopere vaccinul.

 

Patriciu Vlaicu este preot, dar în același timp conferențiar doctor în drept canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca. De asemenea, el predică pentru comunitatea ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Bruxelles.


 

Preotul a transmis printr-un videoclip publicat pe YouTube un mesaj de îndemn la vaccinare, venit ca o replică la mesajele antivacciniste transmise de unii preoți din România. 


Acei preoți care spuneau oamenilor că vaccinul este echivalent cu o condamnare la moarte, iar Patriciu Vlaicu a vrut să evidențieze că acest lucru e complet greșit. 

Preotul Vlaicu a susținut că „orice formă de descurajare a celor care au dorința să se vaccineze este păcat”, refuzul de a te vaccina este ca si cum ai „refuza să porți vestă antiglonț. unde e pericol să fim răniți”:


„Unii ajuns să vorbească cu atâta certitudine despre niște lucruri pe care nu le stăpânesc. S-a înlocuit frica de virus cu frica de vaccin. Noi preoții ar trebui să înțelegem care ne este locul, ceea ce știm și lucrurile la care ar trebui să fim mai reținuți. Noi preoții avem certitudini în domenii care nu sunt de competența noastră, se vădește o slăbiciune în ceea ce privește seriozitatea. De aceea, oricine ar sfătui astăzi ca în mijlocul pandemiei să fie neglijat sau să fie ocolit, evitat, dincolo de sfătuirea medicului vaccinul să știți că greșește. Medicii sunt cei care ar trebui să se ocupe de această problemă și pe ei ar trebui să îi ascultăm. După luni de zile de preocupări, căutări care încununează vieți întregi dedicate cercetării au ajuns să construiască un scut, scut care nu este 100% eficient, dar este un scut. Eu aș asemăna acest vaccin cu o vestă antiglonț pe care o poartă cineva care este expus. Dacă e un glonț normal, acea vestă te protejează 100%(...)

Noi preoții ar trebui știm să-i întărim pe credincioși să nu înlocuiască frica de virus  cu frica de vaccin. A refuza din principiu vaccinul este ca și cum am refuza să purtăm vesta antiglonț, în locurile unde este pericol să fim răniți, doar pentru că și cu ea putem să suferim și chiar să ni se rupă coastele în cazul în care calibrul glonțului care o lovește este mai mare. Dacă este de calibru foarte foarte mare, cu toate că ai această vestă te poate ucide.


Preot: „Orice formă de descurajare e păcat”

Să îndemni oamenii să nu se vaccineze în zilele noastre este ca și cum ai îndemna oamenii care sunt expuși gloanțelor să nu poarte vesta antiglonț pentru că am auzit noi că se și moare. Cred că nu ne putem permite să nu folosim acest scut pe care  Dumnezeu a îngăduit medicilor să-l descopere. Vaccinul este o șansă și orice formă de descurajare a celor care au dorința să se vaccineze este păcat. E ca și cum ai descuraja oamenii care sunt pe front, pe linia întâi, să lupte. Vaccinul nu face decât să dea sistemului imunitar, făcut de Dumnezeu, posibilitatea de a identifica mai ușor acest virus la fel cum se întâmplă pe câmpul de luptă cu inamicul”, a explicat preotul în videoclip.

Preotul Patriciu Vlaicu, în vârstă de 51 de ani, este căsătorit și are trei copiii. Prăintele a fost membru asociat în Centrul de Cercetare Droit et Sociétés Religieuses, la Universitatea Paris Sud, potrivit CV-ului său. Începând din 2010, Patriciu Vlaicu e membru în Haut Conseil de AIDOP, organism internațional de cercetare și de formare din Paris.


De asemenea. Patriciu Vlaicu este consilier special în cadrul Delegației Patriarhiei Române la Sfântul și Marele Sinod și membru în Comisia internaţională de dialog teologic ortodox-catolic. Preotul a fost membru în trecut și în Comisia Sinodală pentru Statut și Regulamente a Patriarhiei Române.

În prezent, preotul Patriciu Vlaicu este conferențiar doctor în drept canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Un preot din Cluj, atacat pentru că susține vaccinarea: „Nu sunt singurul preot atacat de antivacciniști”

 

Primul preot vaccinat anti-COVID din Cluj! Ce le transmite credincioșilor? FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter