Actualitate

„Idioții Europei”, ziar din Germania despre românii, bulgarii și ucrainenii care refuză vaccinarea

„Idioții Europei” titrează un ziar din Germania despre românii, bulgarii și ucrainenii care refuză vaccinarea anti-Covid-19.

 

Joi a fost publicat un articol „«Idioții Europei»: De ce situația corona din Est escaladează masiv” de Hamburger Morgenpost, publicație tabloidă, supranumită MoPo, care apare din 1949 și vindea puțin sub 25.000 de exemplare pe zi, în primăvara acestui an, scrie newsweek.ro.


 

Ziarul a descris care e situația din spitalele din Capitala României, dar și din Bulgaria și Ucraina.


„«Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienții în stare critică primesc un pat», explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient. Un alt membru al personalului spune: «Este un iad, că într-un război». Unii pacienți se împing unii pe alții pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situația din București drept «apocaliptică». Ridicând din umeri, o asistență rezumă frustrarea «Nu sunt toți vaccinați»”, arată Hamburger Morgenpost, potrivit newsweek.ro.

Articolul aducea critici și asupra atitudinii Bisericii Ortodoxe și asupra președintelui Klaus Iohannis față de vaccin și restricții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter