Actualitate

3 aparate de care nu știai acum 10 ani și pe care acum nu le poți ignora (P)

Ai auzit tot mai des cuvantul purificator în ultimul timp? Sau dezumidificator ori umidificator? Sunt 3 aparate care aproape nici nu existau pe piața din România acum 10 ani, însa acum ar trebui sa fie pe lista de cumpărături a fiecărei familii.

În afara orelor de chimie – valabil pentru cine a fost cât de cât atent la acestea - sau a momentelor în care observam un titlu alarmist pe social media, nu prea ne întrebam ce respirăm. Oare respiram un aer curat sau poluat? Oare știm ce poluanți sunt în camera copilului? Oare știm cât de umed este aerul din casă si cât de mult afectează nivelul de umiditate sănătatea celor dragi?

Sunt întrebări pe care trebuie să începem să ni le punem și să începem să decoperim și să ne însușim aceste informatii pentru că, la urma urmei, este vorba de sănătatea noastră iar implicatiile sunt enorme.


În aer nu este doar .. aer. El conține o sumedenie de particule nocive. Unele – dar foarte puține – le vedem cu ochiul liber – firele de praf care ne enervează. Multe altele – noxe, nicotina, microparticule de praf, acarieni, bacterii, virusuri - sunt însă atât de mici încât nu le distingem cu ochiul liber, dar un aparat special le poate detecta și mai ales, le poate filtra. Este vorba de un purificator dotat cu filtre performante sau chiar cu senzori ce măsoară numărul de particule nocive, acele PM2.5 care trec bariera naturală de protecție a corpului.

Indiferent cât de curat faci în casă, aerul nu este perfect sănătos. Chiar produsele de curățenie degajă, de multe ori, în aer, substante nocive. Achiziția unui purificator înseamnă o investiție, nu o cheltuială, o investiție în sănătate.


Dar aerul conține și o anumita cantitate de apă în stare gazoasă. Nu o observăm decât atunci când aerul se răcește sau nivelul de umiditate crește și se transformă în condens pe pereți sau pe geamuri.

Umiditatea este necesară corpului, dar nu trebuie să depășească un anumit nivel. O umiditate prea mare favorizează apariția mucegaiului sau igrasiei sau poate afecta indirect sănătatea. Este o problemă destul de comună – însă adesea ignorată – iar pentru rezolvarea ei ai nevoie de un dezumidificator.


Nici un aer prea uscat nu este sănătos. Acesta favorizează transmiterea virusurilor și bacteriilor, menține praful și alți poluanți mai mult în aer și afectează atât sănătatea cât și lucrurile din casă. Pentru a crește un nivel prea scăzut de umiditate, poți folosi un umidificator.

Așa cum 50-60 de ani în urmă, lipsa frigiderului era normală, iar acum nu ne închipuim o casă fără un astfel de aparat, produsele menționate mai sus încep să își găsească locul în gospodărie. Din fericire, ai de unde alege deoarece pe piață găsești numeroase modele sau poți apela la un specialist în aparate de tratare a aerului, AlecoAir, magazin online cu experiență de peste 15 ani în domeniu.   


Informează-te și alege cele mai potrivite aparate de tratare a aerului pentru casa ta. Calitatea aerului pe care îl respiri trebuie să fie la fel de importantă pentru tine ca și calitatea mâncării pe care o pui pe masă în fiecare zi.

Sursa imagine: pexels.com

abonare newsletter