Actualitate

Topul celor mai ieftine orașe din România. Clujul, departe de ele

A fost stabilit topul celor mai ieftine orașe din România, acolo unde poți să trăiești decent și cu salariul mediu pe economie. Cluj-Napoca nu este printre ele.

Toată lumea știe deja că orașe precum Cluj-Napoca, București, Brașov sau Sibiu sunt printre cele mai scumpe din România, dar puțină lume s-a întrebat care sunt cele mai ieftine orașe din țară.

În urma unui studiu desfășurat la nivel național s-a stabilit unde se trăiește cel mai ieftin. În top, sunt municipii mici precum Miercurea Ciuc, Alexandria sau Bistrița.  Pentru realizarea studiului au fost analizate date precum prețul alimentelor de bază, chiriile, salariul din luna august.


Miercurea Ciuc, cel mai ieftin oraș de locuit

În municipiul Miercurea Ciuc este cel mai ușor să trăiești în chirie. Prețurile sunt cele mai mai mici la astfel de locuințe. Pe locul doi ar fi Alexandria, iar Bistrița pe locul trei.

Pe lângă chirie, în acest clasament au mai fost calculate și prețurile pentru alimente de bază, dar și legume. Evident, legumele sunt cele mai ieftine în orașele din sudul țării.


Orașele cu cele mai mici prețuri la roșii

Slobozia
Brăila
Buzău

Orașele cu cele mai mici prețuri la cartofi

Târgoviște
Ploiești
Brăila
Slatina
Tulcea


Orașele cu cele mai mici prețuri la ouă

Buzău
Târgu Mureș
Slobozia

Orașele cu cele mai mici costuri pentru lapte

Piatra Neamț
Târgu Jiu
Reșița


Orașele din România cu cele mai mici chirii

Miercurea Ciuc
Alexandria
Bistrița

Ultimele Stiri
abonare newsletter