Actualitate

Pas important pentru finalizarea străzii Eroilor din Florești. Cum va arăta zona? VIDEO

A fost finalizată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, „etapă de bază pentru modernizarea străzii Eroilor”, anunță primarul Bogdan Pivariu. Urmează demararea licitației publice.

 

 


El a prezentat un video care arată cum se va transforma zona, în urma finalizării lucrărilor.


 

După votul Consiliului Local pentru însușirea documentației se va trece la etapa procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de proiectare și execuție, spune primarul.


„Importanța lucrărilor de modernizare a acestei artere este majoră pentru viața întregii comunități și soluționarea stării de disconfort creată tuturor locuitorilor care tranzitează sau locuiesc în această zonă.

Acest proces a fost unul care a durat mai mult decât iși permitea Floreștiul să aștepte, dar într-un final vom reuși să avem o arteră care să deservească nevoia reală a traficului din Florești. Îmi pare rău pentru tot disconfortul cauzat până acum cu nefinalizarea acestei artere, dar vă asigur că am fost cât de operativi s-a putut pe toată această perioadă”, a declarat Pivariu.


Lucrările trebuiau să fie finalizate în 2019

El a ținut să facă „o recapitulare a etapelor parcurse de la preluarea mandatului de primar și până azi”, precizând că la data de 23.04.2019, contractul inițial pentru realizarea străzii Eroilor a fost semnat de vechea administrație, durata de realizare a lucrărilor fiind de 6 luni.

„La data la care am preluat mandatul, 18 luni mai târziu, și anume 23 octombrie 2020 lucrările nu erau încă terminate. În primele 3 luni de la preluarea mandatului am urmărit îndeaproape derularea acestor lucrări prin controale în șantier și repetate întâlniri cu executantul. Deoarece lucrările nu înaintau, am fost nevoiți să emitem facturi de penalități în cuantum de 1,2 milioane lei pentru zilele de întârziere a contractului.


- Ianuarie 2021 rezilierea contractului cu executantul
- Preluarea gestiunii șantierului de către primărie:
au fost montate panouri sudate pe malurile văii pentru a asigura securitatea șantierului.
au fost refăcute trotuarele care erau impracticabile
au fost refăcute accesele către imobilele învecinate
au fost montate semne de circulație
au fost refăcute marcajele de trafic
- 12.04.2021 am demarat o Expertiză Tehnică pentru stabilirea procentului realizat din lucrare și implicit a celui rămas de realizat
- 14.06.2021 recepția Expertizei Tehnice 
- 08.07.2021 am cerut oficial Ministerului Dezvoltării modificarea proiectului inițial. Sunt conștient că soluția cu o bandă pe sens propusă inițial nu era suficientă.
- 15.07.2021 primirea aprobării din partea Ministerului Dezvoltării pentru suplimentarea cu o bandă a proiectului străzii
 - 20.07.2021 demararea procedurilor de achiziție publică pentru serviciile de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție 
- 11.08.2021 semnarea contractului pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)
- 15.10.2021 Finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)”, a arătat Bogdan Pivariu.

Luni, 25 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Florești, în vederea acordării votului pentru însușirea DALI.

CITEȘTE ȘI:

Pași înainte pentru finalizarea modernizării străzii Eroilor din Florești. Pivariu: „Va arăta așa cum trebuie să arate un bulevard”

abonare newsletter