Actualitate

Una dintre bolnavele de COVID întoarse de pe Aeroportul Cluj aștepta de 6 zile eliberarea unui loc la ATI. Austria nu le-a mai primit

Cele trei femei care au stat o oră pe Aeroportul Cluj pentru a fi transferate în Austria la ATI și au fost întoarse apoi din drum așteptau eliberarea unui pat de câteva zile, a declarat un medic de la UPU.

 

 


„Două dintre ele, din cursul zilei de ieri. A treia, este a şasea zi la noi. Toate pacientele, de terapie intensivă”, a declarat șeful UPU SMURD Cluj, Cristi Ursu, conform observatornews.ro.

 


Femeile, toate în stare gravă, au fost transportate, joi, cu Ambulanța la Aeroportul din Cluj și urmau să fie transferate la Viena cu un avion Spartan. 

Pacientele au fost urcate în aeronava trimisă de la București, dar după ce au stat acolo timp de o oră nu au mai fost transferate. Conform primelor date, se pare că austriecii nu au fost pregătiți să le mai primească pe femei.


Femeile au între 40 și 67 de ani, iar în ultimele zile au primit asistență medicală în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Cluj, deoarece secțiile de Terapie Intensivă sunt ocupate la capacitate maximă.

„A existat acordul prealabil al spitalului din Austria pentru transfer. Ulterior, spitalul a comunicat faptul că nu sunt pregătiți încă de preluarea pacienților, motiv pentru care au fost transferați înapoi la U.P.U. Probabil vor fi transferați mâine”, a transmis prefectul Szilard Tasnadi.

CITEȘTE ȘI:


Trei paciente infectate cu COVID-19, oprite pe Aeroportul Cluj, înainte să fie transferate de urgență în Austria

Ultimele Stiri
abonare newsletter