Actualitate

Nunțile și botezurile, INTERZISE! Certificatul verde devine OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate

Nunțile și botezurile vor fi interzise chiar și pentru persoanele vaccinate începând de luni, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Certificatul verde, obligatoriu cu excepția magazinelor și farmaciilor.

 

 


Certificatul verde devine astfel obligatoriu de luni în aproape toate locurile.

 


„În afară de magazinele alimentare, de farmacii, în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi - pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, la Digi 24, conform hotnews.ro.

Această măsură va fi impusă doar vizitatorilor, nu și angajaților.


„Pe partea de evenimente private - nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis.

La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. Aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a mai spus Cseke Attila.


Carantina de noapte rămâne valabilă doar pentru persoanele nevaccinate, cu ecepția celor care merg ori se întorc de la locul de muncă și au o adeverință în acest sens, precum și pentru urgențele medicale.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00, iar la ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.


CITEȘTE ȘI:

E OFICIAL! Masca redevine OBLIGATORIE PESTE TOT. Noile restricții intră în vigoare de LUNI

Ultimele Stiri
abonare newsletter