Actualitate

Haine noi pentru copiii din Pata-Rât care merg la școală. „Vrem să se prezinte la cursuri la fel cum o fac colegii lor”

Peste 60 de școlari din Pata-Rât au primit pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, în cadrul proiectului „Pata 2”. Acțiunea, menită să încurajeze frecventarea cursurilor de către copiii defavorizați din zonă.

 

 


„Peste 60 de școlari din zona Pata-Rât au primit miercuri, 20 octombrie, câte un pachet de îmbrăcăminte și încălțăminte, distribuite în cadrul proiectului Pata 2.0. Inițiativa face parte din setul de acțiuni menite să prevină abandonul școlar în această comunitate marginalizată”, anunță reprezentanții proiectului.

 


Au fost distribuite 61 de pachete pentru copii cu vârste între șase și 18 ani, acestea conținând lenjerie de corp, pantaloni, bluze și o pereche de încălțăminte, în valoare de 250 de lei, conform echipei ZMC.

„Nu ne putem gândi la un viitor firesc pentru populația de la Pata Rât, în absența educației. Astfel, frecventarea cursurilor este o condiție sine qua non pentru procesul de desegregare a comunității. Prin urmare, o componentă importantă a proiectului nostru este cea privind stimularea elevilor să continue școala. Prin această acțiune, vrem ca școlarii de aici să aibă posibilitatea de a se prezenta la cursuri, la fel cum o fac colegii lor, care nu provin din comunități defavorizate”, a declarat managerul de proiect, Alexandrina Kiss.


În cadrul proiectului de sprijinire a copiilor din Pata-Rât, urmează ca alte 19 pachete să fie distribuite în perioada următoare, până la un total de 80 de copii din zonă, în vederea prevenirii abandonului școlar.

Sursă foto: desegregare.ro


CITEȘTE ȘI:

Locuințele sociale de pe Ghimeșului au fost predate beneficiarilor. Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat la Cluj”

abonare newsletter