Actualitate

Cine era tânărul medic care s-a sinucis în Cluj? Avea o carieră strălucită în față: „Era un profesionist”

Miercuri dimineața, un tânăr medic s-a sinucis: s-a aruncat de pe balconul unui mare hotel din cartierul Bună Ziua, din Cluj-Napoca. Cine era, de fapt, Marius Fărcaș, medicul care și-a pus capăt zilelor?

 

Marius Fărcaș era un tânăr în vârstă de 33 de ani din județul Arad, stabilit în Cluj-Napoca și care în data de 20 octombrie, în jurul orei 08:00 a sărit de pe balconul unui hotel. Dar Marius nu era doar atât. 


 

El era un medic specialist în Genetica Medicală care lucra la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, printre puținii specialiști de acest fel ai instituției. Marius Fărcaș a fost și asistent universitar cercetător în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, până în luna septembrie a anului 2021. În urmă cu o lună, tânărul și-a anunțat plecarea de la universitate.


SCJU: „Era un profesionist și un coleg deosebit”

Pentru a afla poziția Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj față de această tragedie, dar și cum era văzut Marius Fărcaș în colectivitatea spitalului, reporterul monitorulcj.ro a discutat cu Doru Danciu, responsabil de comunicare al instituției.

Acesta a spus că medicul Marius Fărcaș era un profesionist în domeniu, dar și un coleg deosebit. Colectivul spitalului este alături de familia îndurerată:


„Regretăm enorm tragicul eveniment care a dus la plecarea prea devreme dintre noi a medicului Marius Fărcaș, un profesionist în domeniul în care a activat și un coleg deosebit. Suntem alături de familia greu încercată”, a declarat pentru monitorulcj.ro Doru Danciu, responsabil de comunicare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

A participat la studii de genetică moleculară

Începând cu anul II de facultate, Marius Fărcaș a devenit membru al colectivului de cercetare din cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, participând la studii de genetică moleculară axate pe infertilitatea masculină, diverse patologii multifactoriale și epidemiologie genetică, scrie în descrierea medicului de pe site-ul hint-cluj.ro.


Marius Fărcaș a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2013 și, începând din același an, a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Ioan Victor Pop. La scurtă vreme după înscrierea la doctorat, a început să lucreze ca și cadru didactic în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, până în septembrie 2021.

Domeniul de activitate interesează factorii individuali de susceptibilitate genetică în tuberculoză, iar cercetarea din ultima perioadă vizează cu precădere componenta genetică din domeniul gutei şi al hiperuricemiei.


CITEȘTE ȘI:

Un medic din Cluj-Napoca s-a sinucis! S-a aruncat de pe balconul unui hotel mare din Bună Ziua

 

abonare newsletter