Actualitate

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și pentru mersul la magazin

Florin Cîțu, premierul demis, a anuțat că își dorește noi măsuri dure în lupta cu pandemia de COVID-19, inclusiv introducerea Certificatului Verde la accesul în magazine.

Cîțu a participat joi la ședința de Guvern, iar când a ieșit a oferit o serie de declarații despre măsurile pe care autoritățile le pregătesc în următoarea perioadă. Premierul vrea să introducă certificatul verde „cât mai rapid” pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru accesul în magazine, malluri sau supermarketuri.

Liderul PNL a fost întrebat dacă există posibilitatea ca municipiul București să fie carantinat, dar a exclus din start această variantă. El a punctat din nou obligitativitatea certificatului verde în cât mai multe spații.


„Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”, a spus Cîțu.

Premierul demis a fost întrebat de jurnaliști dacă impunerea certificatului verde în magazine și supermarketuri nu reprezintă o încălcare a legii.


„Nu, asta nu este o restricționare ci doar o triere. Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi”, a declarat Cîțu.

La final, președintele PNL a declarat că acestea sunt doar propuneri în acest moment și rămâne de văzut dacă vor fi adoptate la un moment dat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter