Actualitate

A nins ca-n povești la Vlădeasa! Imagini superbe surprinse de salvamontiștii clujeni. VIDEO

La mijlocul lunii octombrie a nins ca-n povești în Masivul Vlădeasa. Salvamontiștii clujeni au suprins pe filmare imagini superbe cu zăpada.

 

A nins marți în Masivul Vlădeasa, iar la 1500 de metri altitudine s-a așezat un strat de zăpadă de aproximativ 5 cm, anunță salvamontiștii clujeni:


 


„12.10.2021. În dimineața acestei zile am avut parte de lapoviță și ninsoare. Pe parcursul zilei doar a nins, iar la peste 1500 m altitudine avem un strat de aproximativ 5 cm, dar și vizibilitate redusă”, potrivit Salvamont Vlădeasa Cluj.

Totuși, salvamontiștii îi atenționează pe iubitorii de munte despre condițiile neprielnice ale vremii. La Vlădeasa temperaturile sunt extrem de reci, lucru care ne poate afecta sănătatea:


„ATENȚIE! Diferențele de temperaturi în zona montană în această perioadă pot fi mari, iar odată cu lăsarea serii masele de aer rece își intensifică circulația. Umiditatea acționează și ea negativ asupra condiției fizice și a capacității de efort a organismului. Chiar cu un echipament adecvat stările de epuizare și crampele musculare au o frecvență mai mare, iar imobilizarea în zona montană duce acum în scurt timp la hipotermie”, au adăugat salvamontiștii.

Prima ninsoare din toamna aceasta, la Păltiniș

Aceasta nu este, însă, prima ninsoare după trecerea sezonului cald. În luna septembrie a nins și la Păltiniș. Atunci, cei de la Arena Platoș au sărbătorit prima zăpadă cu o tură pe pârtie.


„În dimineață zilei de 23 septembrie drumarii au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel”, au anunțat atunci reprezentanții DRDP Brașov.

Temperaturile de la altitudine mare au coborât sub zero grade, iar stratul de zăpadă a ajuns să atingă pe alocuri și 10 cm.


VEZI ȘI:

VIDEO. Imagini de poveste din Păltiniș după prima NINSOARE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter