Actualitate

Proiect lansat în premieră la Cluj, pentru tinerii care vor să devină antreprenori. Ce condiții trebuie să îndeplinească participanții?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat lansarea primului Fond de Inovare și Experiment din România. Tinerii între 16 și 26 de ani, stabiliți în Cluj-Napoca, se pot înscrie pentru a-și testa și finanța ideile antreprenoriale.

 

 


„Am participat astăzi la întâlnirea clusterului de educație C-EDU, alături de cadrele didactice, reprezentanții ecosistemului local de inovare și membrii acestei organizații care are ca scop principal creșterea calității procesului educațional prin diverse inițiative care să completeze educația formală a tinerilor clujeni.

 


La Cluj-Napoca, dispunem de ingredientele necesare pentru construirea unor mecanisme concrete prin care să reușim să reținem talentele și resursa umană bine pregătită acasă”, a declarat Emil Boc.

Astfel, Fondul de Inovare şi Experiment Cluj se anunță a fi un mecanism nou, „experimental”, menit să încurajeze inițiativele antreprenoriale inovative, precizează edilul.


„Tinerii din Cluj pot beneficia de un program dedicat pentru a-și testa și finanța ideile. Proiectul se concentrează pe construirea de ecosisteme care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, să creeze inițiative cu un impact educativ și social semnificativ și care să permită retenția pe termen lung a forței de muncă din domeniile economiei cunoașterii în oraș”, a mai transmis Boc.

Aplicațiile se vor putea depune începând cu data de 11 octombrie, iar programul, la care au contribuit 45 de persoane din diferite arii de expertiză, se va desfășura în perioada octombrie 2021 - aprilie 2022, fiind adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau învață în Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter