Actualitate

Expoziție de pălării ÎN MEMORIA designerului Brigitta Dachmann

Clujenii sunt invitați la expoziția de pălării unice, în memoria designerului Brigitta Dachmann, care a murit la vârsta de doar 29 de ani.

 

Creațiile regretatei creatoare Brigitta Dachmann, designer de pălării care a decedat în urmă cu o lună la doar 29 de ani, vor fi expuse în cadrul unui eveniment public, începând de azi, 24 septembrie și până în 3 octombrie în apropierea Clujului, la Trovantland.


Prietenii și colaboratorii Brigittei își doresc ca prin această expoziție să-i aducă un omagiu și să facă munca și talentul ei cunoscute publicului care va putea descoperi pălăriile personalizate realizate de ea în ultimii ani.

„Pentru comunitatea artistică din Cluj este o adevărată pierdere, considerăm că munca și pasiunea Briggitei trebuie puse în valoare, iar acum facem acest lucru printr-o expoziție dedicată ei”, declară Cristina Cantemir, președintele Asociației Art Mirror, organizație din care făcea parte Brigitta.


În pregătirea acestei expoziții, apropiați ai artistei au ales cu atenție aproximativ 20 de pălării din mai multe colecții lansate de Brigitta. În plus, în cadrul evenimentului, participanții vor putea admira și alte lucrări dedicate ei și o serie de fotografii care fac parte din proiectul Eva Contemporană, un proiect inițiat de Brigitta alături de Asociația Art Mirror.

Pe lângă pălării și fotografii, printre creațiile care vor putea fi văzute la expoziție se află un tablou cu chipul Brigittei, realizat de arhitecta și artista Ioana Man, precum și o lucrare comună la care au contribuit 13 artiști care au cunoscut-o; e vorba despre o lucrare complexă, compusă din mai multe bucăți, ca un puzzle. Prin unirea bucăților de puzzle, participanții vor descoperi o imagine cu Brigitta.


Expoziția Hatiful Exhibiton poate fi vizitată în perioada 24 septembrie – 3 octombrie 2021, în spațiul de evenimente Trovantland Cluj de pe Dealul Feleacului, sat Gheorgheni nr 530, comuna Feleacu.

Programul de vizitare este de până duminică între orele 10:00-20:00, iar în restul săptămânii între orele 13:00-20:00. Intrarea este liberă.


 

CITEȘTE ȘI


Inima designerului Brigitta Dachmann a SALVAT viața unui italian în STARE GRAVĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter