Actualitate

Tur virtual în casa Doinei Cornea. Povestea disidentei, spusă prin obiectele din locuință

A fost creat un tur virtual în casa disidentei anti-comuniste Doina Cornea, cetățean de onoare post-mortem al Cluj-Napoca.

 

Obiectele personale pe care Doinea Cornea le deținea în locuința sa spun astăzi povestea de viață a disidentei. 


 

Un tur vitual a fost realizat în cadrul unui proiect Case de Poveste by Create.Act.Enjoy. Acesta îți permite să intri virtual în casă și să aflii detalii despre viața Doinei Cornea printr-un simplu click pe obiectele evidențiate din locuință. 


Spre exemplu, atunci când apeși pe mașina de scris de pe masă îți va apărea textul următor: 

„Ca urmare a difuzării primei scrisori deschise, fiica Doinei Cornea nu a mai avut voie să revină în România. iar în anul următor Doina Cornea a fost dată afară de la Universitatea Babeș-Bolyai.”


Dacă dai click pe caietul de lângă mașina de scris îți va apărea următoarea poveste: 

„Doina Cornea s-a implicat și a susținut evenimentele din țară, ieșind în stradă inclusiv la revoluția din 1989, dar și înainte. La 15 noiembrie 1987, muncitorii de la Uzina Tractorul Brașov au refuzat să intre la lucru deoarece nu primiseră salariile complete în ultimele luni. Aceștia au transformat revendicările salariale în revendicări politice și au pornit în marș spre sediul Comitetului Județean Partid, cerând reforme și strigând „Jos Ceaușescu!”.


Există multe astfel de obiecte care îți vor spune câte puțin din povestea disidentei Doina Cornea. Turul virtual poate fi văzut aici.

CITEȘTE ȘI:


Casa disidentei Doina Cornea va fi cumpărată de Primărie și transformată în muzeu

 

Doina Cornea, cetățean de onoare post-mortem al Cluj-Napoca. „Avem drepturi pentru că alții s-au sacrificat”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter