Actualitate

10 ani de la CRIMA care a șocat Clujul! Un ultras al lui „U” de 18 ani, omorât cu părinții în casă

În urmă cu zece ani, în această zi doi tineri au omorât un ultras din galeria lui „U” Cluj de doar 18 ani, din cauza unui geam spart, în timp ce părinții erau acasă. Ulterior, băieții i-au dus cadavrul în pădure și l-au carbonizat, fără să fie văzuți.

 

Doi tineri au fost acuzați de uciderea lui Andrei Kurthy, un tânăr ultras din galeria „U” Cluj, în urmă cu 10 ani, în data de 9 septembrie 2011. 


 

Băieții au fost condamnați de Tribunalul Cluj atunci la 16 ani și opt luni, respectiv 18 ani de închisoare cu executare. Totodată, tinerii ucigași au avut de plătit daune morale de peste 80.000 de euro.


Crima comisă de cei doi tineri a șocat și îngrozit tot județul Cluj.

Tânărul, omorât în timp ce părinții erau acasă

Un detaliu șocant în această poveste este faptul că crima s-a întâmplat chiar în timp ce părinții unuia dintre ucigași erau acasă. Cei doi ucigași sunt Andrei Dumitru Pop, care atunci avea vârsta de 23 de ani, și Segiu Mihai Marian, ce avea 21 de ani, ambii din Cluj-Napoca, potrivit evz.ro. Aceștia erau prieteni și vecini cu Andrei Kurthy, care se afla la vârsta de 18 ani când a fost omorât. 


Totul s-a întâmplat dintr-un motiv banal, dar peste care tinerii nu au putut să treacă cu vederea. Înainte de moartea sa, Andrei Kurthy a spart un geam de la mașina lui Andrei Dumitru Pop, act care a dus la mai multe conflicte. 

Fiindcă Kurthy făcea parte din galeria de ultrasi ai „U” Cluj, lui Andrei Dumitru Pop i-ar fi fost frică să se răzbune în mod direct pe acesta, potrivit polițiștilor, așa că a acționat pe ascuns alături de Sergiu Mihai Marian. Pe data de 9 septembrie 2011, cei doi tineri au chemat victima acasă la Marian pentru a se „împăca” cu Andrei Dumitru Pop, dar pe acesta îl aștepta o soartă total diferită. 


Când Andrei Kurthy a intrat în cameră, Andrei Dumitru Pop a ieșit de după ușă și l-a sugrumat cu o curea, după care ucigașii l-au lovit de nenumărate ori în cap cu un ciocan. Toată această scenă a avut loc în timp ce părinții lui Sergiu Mihai Marian erau acasă și se uitau la televizor și nu au auzit nimic.

Au ascuns cadavrul în beci, după care l-au carbonizat în pădure

După ce l-au omorât pe prietenul lor, ultrasul Andrei Kurthy, tinerii i-au ascuns cadavrul în beci: „Nu înţelegem cum cei doi părinţi spun că nu au auzit nimic din moment ce au scos cadavrul prin holul apartamentului, iar mai apoi l-au coborât în beci”, a spus atunci unul dintre anchetatori.


Ulterior, noaptea târziu, ucigașii au dus cadavrul cu mașina și 20 de litri de benzină, cumpărați de la o benzinărie, într-o pădure în localitatea Igriția. Faptul că aceștia s-au oprit la o stație de combustibil a fost de mare ajutor pentru anchetatori, ei fiind prinși datorită imaginilor de pe camerele de luat vederi amplasate acolo. 

Ceea ce nu știau băieții a fost faptul că nu cioban a văzut un foc mare în pădure în seara aceea și mașina acestora care se pleca grăbită de la locul faptei. De la declarația acestui cioban a pornit întreaga anchetă a polițiștilor, care au rezolvat cazul pe parcurs de o săptămână. 

Mama ultrasului nu i-a declarat dispariția

Ziua următoare, după uciderea lui Andrei Kurthy, autoritățile i-au descoperit cadavrul ars în proporție de 98%, în rămășițele focului pe care l-a văzut ciobanul. Atunci polițiștii clujeni au intrat în alertă și au început să-i caute pe făptași. Având în vedere că în acel sat se poate intra prin cinci direcții, autoritățile au verificat toate filmările posibile din acele zone, iar pe camerele de supraveghere ale unui magazin din drum au găsit mașina pe care a sesizat-o ciobanul. 

„Pe unul dintre aceste drumuri se află un magazin care a surprins imaginile cu maşina lui Dumitru Pop. A fost norocul nostru total. Apoi s-au luat imaginile de la pompa unde au alimentat unde s-a văzut clar numărul. Apoi totul a fost foarte uşor. La început, Dumitru Pop ne-a minţit de câteva ori la rând, apoi ne-a spus adevărul”, a mai spus anchetatorul.

Mama victimei nu a declarat dispariția băiatului său, iar când a fost întrebată despre el spunea că nu l-a mai văzut din data de 8 septembrie, cu o zi înainte de crimă. Femeia a leșinat când a aflat ce i s-a întâmplat fiului său.

Cei doi tineri ucigași erau psihopați

Crima tânărului ultras din galeria lui „U” Cluj, Andrei Kurthy, a fost anunțată pe data de 13 septembrie 2011. Criminaliştii au bănuit la început că autorii sunt din proximitatea pădurii, deoarece locul incendierii era foarte retras, putând fi cunoscut doar de nişte locuitori din zonă, scrie sursa citată. Însă, cu ajutorul ciobanului care era martor și a camerelor de supraveghere, achetatorii au aflat adevărul.

Un medic psiholog a susținut că cei doi tineri ucigați erau psihopați, având tendința de a-și face singuri dreptate:

„Dacă autorii au tulburări de personalitate, astfel de fapte grave se pot întâmpla. Ştiinţa modernă spune că au tulburări de personalitate persoanele psihopate. Aceste persoane pot reacţiona violent în faţa unor fapte fără o prea mare însemnătate. Cei doi tineri şi-au pregătit acţiunea şi au vrut să se răzbune cu orice preţ.” 

Când vine vorba de această crimă a contat și lipsa unei educații corespunzătoare a băieților: „În cazul de faţă, a contat şi lipsa unei educaţii adecvate”, a spus atunci conf. dr. Viorel Lupu, medic psihiatru.

CITEȘTE ȘI:

CRIMĂ ORIBILĂ în Andrei Mureșanu! Un bărbat cu schizofrenie și-a UCIS mama de 84 de ani

 

Detalii cutremurătoare despre CRIMA lui Takacs Gyorgy! Tatăl și-a îmbătat copilul înainte să-l ucidă

 

abonare newsletter