Actualitate

Gropi în curtea Spitalului Județean. Bolnavii, afectați de „dansul” ambulanțelor

În Curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj, în zona secțiilor de Psihiatrie și Neurochirurgie, sunt multe gropi care pot încetini accesul ambulanțelor, în cazul unei urgențe.

 

Deputatul Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a făcut o vizită la Spitalul Județean pentru a vedea care e situația gropilor. Problema este că aceste gropi se află chiar pe calea de acces a ambulanțelor.


 

Totodată, curtea este plină de mașini, iar în cazul unei urgențe, accesul ambulanței către intrarea în secția de Neurochirurgie, de exemplu, va fi îngreunată și încetinită:


„Sunt gropi acolo pe unde intră salvările - imaginați-vă că sunteți într-o ambulanță și trebuie să ajungeți într-un timp cât mai scurt către secția de Neurochirurgie - o secție despre care am mai vorbit, o clădire veche de peste 100 de ani. Este inadmisibil că pe zona secției de Chirurgie și pe zona secției de Psihiatrie sunt gropi în asfalt. Nu poți să circuli în asemenea condiții, este inadmisibil într-un oraș cum este Cluj-Napoca. Căile de acces sunt pline de mașini. Dacă vine o ambulanță... e o salată de mașini”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Deputatul susține că și în curtea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Cluj găsim multe gropi și dezordine, un mediu necorespunzător pentru persoanele cu boli psihice:


„Voiam să vă arăt și gropile din curtea secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Cluj. Oamenii care au probleme psihice ar trebui să aibă un mediu natural, cât mai prietenos atunci când ies din clinică. Eu vă arăt ce vede cineva care face tranzitul între secția de Psihiatrie și secția de Neurochirurgie. Este o cale de acces plină de gropi, plină de noroi, cu un punct gospodăresc murdar. Găsim aceeași saci cu deșeuri medicale care nu ar trebui să fie depozitate așa. Aceasta este zona pe care o văd pacienții și pe unde circulă personalul medico-sanitar. Nu este un drum de pământ, nu este unul de țară, este curtea unui spital”, a adăugat Ungureanu. 

CITEȘTE ȘI:


O stradă din Bună Ziua, plină de gropi și noroi! Clujeancă: „Emil Boc ne-a promis asfaltarea. Au rămas doar promisiuni”. GALERIE FOTO

 

Lucrări de mântuială! Drum județean, plin de gropi la câteva luni după modernizare. CJ Cluj: „Drumul este într-o stare chiar bună”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter