Actualitate

Fetiţa de 3 ani dată în judecată de Primăria Cluj-Napoca, așteptată la proces. Ce spun autoritățile locale?

Un bărbat este chemat la un proces alături de fetița lui de 3 ani, fiind așteptați miercuri în sala de judecată, într-un proces cu Primăria Cluj-Napoca.

 

 


Motivul pentru care s-a ajuns în instanță este faptul că familia ar ocupa abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât, conform asociației Căși Sociale ACUM.

 


„Vă mai amintiţi de Lara, fetiţa de 3 ani dată în judecată de către Primăria Cluj-Napoca? Primăria încalcă drepturile copilului!

În 1 septembrie, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în pârâtă și o cheamă în fața judecătoriei.


Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului? Ne solidarizăm cu fetița și familia afectată, și cerem #DreptatePentruLara! 

Cum s-a ajuns în această situație?

În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Dacă ar fi copilul tău, tu ce ai spune autorităților?”, au scris reprezentanții Căși Sociale, pe rețelele de socializare.


Poziția Primăriei Cluj-Napoca

„Astăzi este termen într-o cauză privind o persoană de pe Platanilor, care avea drept locativ într-un imobil și a ocupat abuziv un alt imobil împreună cu fiica acestuia, tot pe Platanilor. Au predat locuința ocupată abuziv, însă a rămas acțiunea de încetare a dreptului locativ în locuința inițial închiriată (ocupată legal), precum și obligarea la plata despagubirilor pentru locuința ocupată abuziv și care a predat-o între timp. Cauza nu e terminată și se află în fond. Minorul nu trebuie să se prezinte în instanță, acesta fiind reprezentat în instanță de reprezentatul legal (tatăl), însă procedural se  deschide acțiune împotriva  tututor celor care ocupă spațiul abuziv”, au transmis reprezentanții Biroului mass-media al Primăriei.

CITEȘTE ȘI:


Judecător AMENINȚAT cu MOARTEA de un om de afaceri din Cluj. „Nu i-am luat gâtul, deși o puteam face”

Ultimele Stiri
abonare newsletter