Actualitate

PERICOL pe o stradă din Cluj-Napoca! Un brad stă să cadă de câteva zile, riscând viața pietonilor. Primăria: „Arborele e sănătos”. FOTO

Un locuitor de pe strada Bucium din Cluj-Napoca o semnalat situația cu care se confruntă oamenii din zonă, acolo unde, un brad este pe cale să se prăbușească de câteva zile.

 

 


UPDATE:

Poziția Primăriei Cluj-Napoca:

„În urma verificărilor efectuate la fața locului de către reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că arborele thuja amplasat între scara 1 și 2 este viabil - nu are rădăcina sau trunchiul afectat, înclinarea se datorează fenomenului de fototropism (orintarea după soare) și a faptului că în perioada iernii arborele nu a fost scuturat de zăpadă.


Fiind vorba de un arbore sănătos, pentru tăierea acestuia este necesară obținerea avizului de tăiere de la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. Serviciul spații verzi a efectuat demersurile legale în vederea obținerii avizului de tăiere, dar Asociația de proprietari trebuie să depună în completare acordul de voință a colocatarilor sau hotărârea adunării generale cu privire la tăierea arborelui thuja conform Legii nr. 196/2018 art. 50 și 51.

Știre inițială:


Conform locuitorului, Primăria nu a răspuns solicitărilor de a îndepărta pericolul.

„Doresc să vă semnalez situația de pe str. Bucium nr. 5, Cluj-Napoca, unde un brad (tuia) stă înclinat înspre carosabil, prezentând un pericol iminent pentru pietoni și mașinile care trec prin acea zonă. Situația a fost semnalată la dispeceratul poliției locale în data de 18 august, dar și pe platforma My Cluj în data de 19 august.


Până azi, 27 august, nu s-a rezolvat nimic. Deci, de mai bine de o săptămână, stăm ca și cu drobul de sare”, a declarat un locuitor din zonă, pentru monitorulcj.ro.

Mașinile ar putea fi lovite de brad

El subliniază că în orice moment, bradul s-ar putea prăbuși peste mașini ori chiar peste pietoni, punându-le astfel viața în pericol.


„Este inacceptabilă reacția primăriei în acest caz, care poate să provoace pagube materiale mari și chiar pierderi de vieți omenești. Nu știu dacă îi prinde rușinea pe funcționari, poate așa află și șefii de departament și primarul, rapiditate cu care soluționează sesizările subordonaților lor”, a mai spus locuitorul.

Jurnaliștii Monitorul de Cluj au solicitat un punct de vedere primăriei municipiului Cluj-Napoca în acest caz, urmând ca la primirea acestuia, să fie prezentată poziția instituției.

abonare newsletter