Actualitate

Moartea unui copil de 10 ani din Cluj a salvat viețile a patru oameni. Familia a decis să îi doneze organele

Familia unui copil de 10 ani care și-a pierdut viața la Spitalul de copii din Cluj a decis să doneze organele. Patru destine au fost astfel schimbate radical, printre acestea fiind și un alt copil.

 

 


Printre cele patru persoane care au beneficiat de transplant de organe, salvându-le astfel viața, se află și un alt copil, care a primit o a doua șansă de a trăi în urma prelevării de cord realizate celui decedat.

 


„Prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac. Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.


CITEȘTE ȘI:

A murit la 24 de ani, așteptând un transplant de inimă. „Mi-aș dori să-mi vad copilul mare”, a fost ultimul gând al tânărului

Ultimele Stiri
abonare newsletter