Actualitate

Sfânta Maria 2021. Ce nu ai voie să faci miercuri și vineri în săptămâna Adormirii Maicii Domnului

Sfânta Maria 2021. Ce nu ai voie să faci miercuri și vineri în săptămâna Adormirii Maicii Domnului

Sfânta Maria 2021. Ce nu ai voie să faci miercuri și vineri. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare ortodoxă și catolică închinată Sfintei Fecioare Maria, celebrată pe 15 august.

Scrierile despre această sărbătoare spun că Fecioara Maria și-a trăit ultimii ani pe pământ, la Efes, alături de Ioan Evanghelistul. Se spune că aceasta nu a murit niciodată, doar a adormit și a fost ridicată la ceruri, iar martorii scenei au fost ucenicii lui Iisus și prietenii Sfintei Maria. Sărbătoarea Sfintei Marii este considerată ziua care desparte zilele călduroase de cele reci.


Sfânta Maria 2021. Ce nu ai voie să faci miercuri și vineri în săptămâna Adormirii Maicii Domnului

-înainte de sărbătoare, timp de 15 zile, în special în zilele de luni, miercuri și vineri, creștinii țin post
-dacă o femeie este însărcinată, în ziua de 14 august, premergătoare sărbătorii Sfânta Maria, nu trebuie să muncească pentru a avea o naştere uşoară şi un copil sănătos. Se crede că femeile însărcinate care nu respectă această tradiţie vor avea dureri mari la naştere
-fetele care doresc să se mărite trebuie să spele cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului pentru ca Fecioara să le ajute să-şi întâlnească alesul
-de asemenea, ziua de 15 august este ultima zi a verii când florile pot fi culese şi să fie bune de leac
-se spune că cine se roagă, ținând post negru, la Sfânta Fecioară, scapă de necazuri grele, de boli, de pagube și capătă în schimb alinare și împlinire
-conform unei superstiții, în data de 15 august, este interzis să vă tundeți părul și să îl aruncați

Ce nu e bine să faci miercuri și vineri înainte de Adormirea Maicii Domnului

Ziua de miercuri este cunoscută ca Ziua Maicii Domnului și este bine să nu consumi carne sau alte produse de origine animală. În ziua de miercuri se ține post până la ora 12:00 și nu este bine să muncești în casă.

În plus, spre seară e bine să aprinzi o candelă, lângă o icoană cu Preacurata. O rugăciune dedicată EI se recomandă de asemenea.


În toată această perioadă specială e bine să respecți toate lucrurile pe care nu ai voie să le faci miercuri și vineri de Sfânta Maria 2021.

În ziua de vineri nu este bine să te cerți cu nimeni (interzis să dorești cuiva gând rău sau să blestemi) și să nu speli haine ori alte obiecte din casă. Se pot coace plăcințele cu verdețuri, iar în multe zone din Ardeal și Banat se fac tot felul de ciorbe cu legume.


În dimineața zilei în care este cinstită Adormirea Maicii Domnului se obișnuiește ca femeile să meargă la biserică și să împartă struguri pentru cei trecuți la cele veșnice. În unele zone din țară se dau pentru sufletele celor decedați prune coapte și faguri de miere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter