Actualitate

Furtuna a făcut RAVAGII în Dej! Acoperișuri dărâmate și mașini distruse. FOTO

Cel mai afectat de furtuna de sâmbătă a fost municipiul Dej, dar și alte localități din județ. S-a intervenit în aproape 40 de cazuri care s-au soldat cu pagube în uma vântului puternic.

 

 


„Echipele specializate ale ISU Cluj au răspuns, pe parcursul zilei de ieri, în 37 de situații care au necesitat îndepărtarea arborilor sau elementelor de construcții distruse de vijeliile puternice.

 


Astfel, cele mai importante pagube au fost înregistrate în municipiul Dej, unde pompierii au intervenit în 17 locații diferite pentru a degaja acoperișuri, elemente de construcții sau arbori doborâți de vântul puternic. Pagubele cele mai însemnate au fost constatate pe str Fagilor, Aurora și Ion Pop Reteganu, unde au fost doborâte acoperișuri de 200, 300 și respectiv 400mp.

În aceste situații au fost înregistrate distrugeri pentru două garaje și șase autoturisme situate în apropierea imobilelor afectate. Ultimul echipaj de pompieri a încheiat acțiunile de intervenție pe municipiul Dej în jurul orei 23.30. 


Patru echipe ale furnizorulor de utilități au răspuns solicitărilor privind avariile înregistrate la rețele de distribuție a energiei electrice, astfel încât toate solicitările din municipiul Dej au fost soluționate până la lăsarea întunericului. Au rămas de soluționat pentru această dimineață avarii în localitățile Petea și Pintic”, au transmis reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Au fost desfășurate următoarele intervenții:

Îndepărtare arbori doborâți: 
 - strada Fragilor, strada 1 Mai, strada Aurora, strada Ecaterina Teodoroiu, aleea Gladiolelor, aleea Tomis, strada Văii, aleea Zorilor, strada Gălbenelelor, strada Luceafărului, strada Eroilor din municipiul Dej și stația de carburant de la intrarea în municipiul Dej 
 - localitățile: Păniceni, Chinteni, Iclozel, Iclod, Fundătură, între Chiriș și Petea Luna de Jos


Îndepărtarea acoperișurilor și elementelor de construcții:
 - aleea Tomis, strada Sărată, strada Traian, strada Iedera, strada Aurora, strada zmeurei din municipiul Dej;
 - localitățile Mănăstirea, Iclod, Aghireș Fabrici și Livada

„De menționat este implicarea cetățenilor din toate zonele afectate pentru a remedia cu mijloace proprii efectele înregistrate în urma fenomenelor meteo extreme, ale căror eforturi au contribuit semnificativ la restabilirea mai rapidă a stării de normalitate”, au mai precizat cei din cadrul ISU Cluj.


În urma fenomenelor extreme de sâmbătă, nu au fost persoane rănite, conform ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter