Actualitate

Ambasadorul Indiei în România, oaspete la UBB la Cluj-Napoca

Ambasadorul Indiei în România, Rahul Shrivastava, a fost oaspetele UBB. Ambasadorul a discutat cu rectorul universității despre cooperarea pe plan educativ cu instituții din India.

 

 


Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut ca oaspete pe ambasadorul Indiei în România, Rahul Shrivastava.

 


Cooperările dintre UBB și diverse instituții din India sunt deja importante, Centrul pentru Studii Indiene din UBB fiind adesea un catalizator important în acest sens. 

„În viitor, ținând cont de anvergura globală (world-class) a UBB și de potențialul uriaș, academic și socio-economic, al Indiei, aceste relații de cooperare se vor dezvolta pe componente educaționale (programe comune și/sau la distanță) și de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), în special pe linia expertizei UBB în InfoBioNano4Health și a noilor structuri de inteligență artificială, realitate virtuală și robotică dezvoltate în UBB (Institut/Centrul UBB-EON-XR/inclusiv facultățile de inginerie/tehnologie), cu implicații și pentru aplicații inovative în relație cu companii indiene”, transmite UBB.


CITEȘTE ȘI:

Ambasadoarea Franței în România vine la TIFF la Cluj-Napoca! Ce va viziona

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter