Actualitate

Dorești să îți faci primul tatuaj? Tot ce trebuie să știi, de la pregătirea psihică și fizică, la întreținerea lui

Sunt multe gânduri care îi încearcă pe cei care doresc să își facă un tatuaj, de la frica de durere, până la regulile stricte de întreținere a lui pe care trebuie să le urmeze.

 

 


Înainte de a merge la salon, trebuie să știi exact ce model de tatuaj dorești și zona, deoarece tatuatorul trebuie să vadă dacă modelul ales poate să fie făcut în acea zonă.

 


Nu consuma alcool cu cel puțin 24 de ore înainte de ședința de tatuat deoarece alcoolul din sânge îngreunează procesul de vindecare. Consumă multă apă și mănâncă înainte de ședință, deoarece din cauza vibrațiilor pe care le are aparatul de tatuat, există riscul de amețire în timpul ședinței.

După terminarea tatuajului, clientul trebuie să asculte sfaturile tatuatorului pentru întreținerea lui, să nu folosească creme și soluții pe care acesta nu le recomandă. Zona tatuată trebuie ferită de razele soarelui sau de zgârieturi.


Clienții care îmi trec pragul vin speriați de durere, considerânt că nu vor putea face față. Unii pot să fie chiar nervoși în momentul în care îi tatuez, dar în principiu, ceea ce doare mai tare este curățarea tatuajului cu hârtie decât procesul de tatuare în sine”, a declarat Xavi Guerreros tatuator spaniol, pentru monitorulcj.ro.

Cele mai dureroase zone de tatuaj pentru femei și bărbați

Gâtul

Zona gâtului e una dintre cele mai dureroase, atunci când vine vorba de tatuare. Pielea este extrem de sensibilă, iar rezistența la durere este mai mică la femei decât la bărbați.


Zona intimă

Deși este o zona unde tatuajul poate fi ascuns, este și cel mai dureros loc, dar mai ales predispus la complicații.


Coastele

Pielea din jurul coastelor este extrem de subțire și există mai puțină grăsime aici decât în ​​majoritatea celorlalte părți ale corpului. De asemenea, de fiecare dată când respirați, vă deplasați pielea deasupra cutiei toracice, ceea ce poate face durerea de a fi tatuat mult mai intensă.

Încheietura mâinii

Este unul dintre cele mai dureroase locuri, pentru că acul atinge osul în timpul realizării desenului.

Laba piciorului

Mulți dintre artiștii tatuatori nu vor să tatueze laba piciorului din mai multe motive. Unul dintre acestea este că procesul de vindecare este mai greu din cuză că zona are o slaba distribuție a grăsimii și de aceea durerea va fi simțită mult mai intens în timpul tatuării decât în alt loc de pe corp.

Sternul

În timp ce pieptul este un loc comun pentru un tatuaj, trebuie să știți că sternul, situat chiar în centrul pieptului, este diferit. Durerea de la un tatuaj pe stern poate varia, în funcție de cât de mulți mușchi există în acea zonă. De aceea, un bărbat mai slab o să simtă durerea mai mult decât ceilalți.

Genunchii

Cu foarte puțină piele sau mușchi care acoperă genunchiul, durerea provocată de vibrațiile acului este destul de severă. Partea din spate a genunchiului este considerată una dintre cele mai dureroase zone de tatuaje. Este comparabil cu axila, în ceea ce privește sensibilitatea. În plus față de durerea de a avea genunchiul tatuat, poate fi o zonă dificilă în ceea ce privește procesul de vindecare, deoarece este dificil, dacă nu chiar imposibil, să mobilizați complet genunchiul pentru a permite pielea să se vindece.

Coloana vertebrală

În timp ce spatele este, în general, una dintre zonele mai puțin dureroase pentru un tatuaj, coloana vertebrală este excepția. Coloana vertebrală este ultra-sensibilă, astfel încât obținerea de cerneluri direct pe ea va produce un nivel destul de intens de durere pentru oricine pe capătul de primire al acului respectiv.

Zone mai puțin dureroase

Coapsa exterioară superioară

Această parte a corpului este bine căptușită cu grăsime și are puține terminații nervoase. Coapsa exterioară superioară este unul dintre cele mai puțin dureroase locuri pentru a obține un tatuaj, cu nivel de durere scăzut până la moderat la majoritatea oamenilor.

Antebraț

Există o mulțime de mușchi și piele groasă pe antebrațe, fără multe terminații nervoase. Tatuajele de pe antebrațe provoacă, de obicei, o cantitate de durere mică sau moderată.

Umerii exteriori

Partea exterioară a umerilor are pielea groasă, cu puține terminații nervoase, ceea ce îl face unul dintre cele mai puțin dureroase locuri pentru a te tatua. Durerea de a fi tatuat aici este de obicei scăzută până la moderată.

Bicepul exterior

Bicepul exterior are o mulțime de mușchi fără prea multe terminații nervoase, ceea ce îl face un loc bun pentru un tatuaj, care nu va provocă prea multă durere. Tatuajele exterioare ale bicepului provoacă, de obicei, un nivel scăzut până la moderat de durere.

Partea superioară și cea inferioară a spatelui

Obținerea unui tatuaj pe partea superioară sau inferioară a spatelui provoacă, de obicei, cantități de durere de la moderat până la moderat, deoarece aici pielea este groasă, cu câteva terminații nervoase. Cu cât te îndepărtezi de oasele și terminațiile nervoase ale coloanei vertebrale și ale șoldurilor, cu atât vei simți mai puțin durere.

Material realizat de Paula COPACIU

CITEȘTE ȘI

De la simple tatuaje la capodopere! Tatuator din Cluj: „Am stat și 11 ore pe un tatuaj”. GALERIE FOTO

 

 

abonare newsletter