Actualitate

VIDEO. Voluntarii CERT, la Roșia Montană pentru a-i ajuta pe locuitorii afectați de inundații

Voluntarii de la CERT Rescue au mers să ducă alimente locuitorilor din Roșia Montană, afectați de viiturile puternice de după furtuni.

 

 


Locuitorii din Roșia Montană s-au confruntat cu trei viituri puternice în decurs de doar patru zile, ultima ploaie din noaptea de luni spre marți provocând din nou inundații, casele și curțile oamenilor fiind afectate.

 


Voluntarii CERT se implică pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de inundații încă de săptămâna trecută, când au avut loc primele fenomene meteo extreme.

Încă de săptămâna trecută, joi, când au avut loc primele inundații în județul Alba, voluntarii s-au mobilizat pentru a le duce ajutoare. Încă de atunci, zeci de case din Apuseni au fost afectate și locuitorii au rămas fără curent electric. 


Voluntarii au mers și în localitatea Ocolișel din comuna clujeană Iara pentru a-i ajuta pe oamenii din zonă, rămași blocați în urma viiturii și fără acces la magazin alimentar. Astfel, voluntarii au mers să le ducă alimente, fiind blocați de o altă viitură, la finalul săptămânii trecute.

„Împreună suntem mai puternici”

„Cu îngrijorare aflam ieri dimineață veștile despre drama trăită de locuitorii satului Ocoliș, județul Alba: case și gospodării năruite într-o clipă, animale ucise, drumuri distruse, mașini și utilaje luate de viitură... Dar pe măsură ce primeam și imagini ale tragediei, îngrijorarea noastră s-a transformat în hotărâre. Hotărârea de a interveni, de a fi alături de acești oameni care într-o noapte au pierdut agoniseala de o viață. Așa că fără a sta pe gânduri, am pornit spre Ocoliș cu mașinile încărcate cu alimente de strictă necesitate: sute de litri de apă, sute de pâini, conserve de carne, biscuiți, ulei, mălai și paste.  


Se spune că nimeni nu rezistă în fața furiei naturii, dar noi la CERT Transilvania transformăm acel „împreună suntem mai puternici” în realitate. Pentru că știm, că o mână de ajutor oferită semenilor în cele mai grele momente redă speranța în umanitate și în noi începuturi”, au povestit voluntarii CERT, săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Voluntarii de la CERT, prinși de viitură. Au mers să ducă alimente celor afectați de inundații: „Împreună, mai puternici”

Ultimele Stiri
abonare newsletter