Actualitate

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, dezvăluie rețeta unui concert sigur în plină pandemie

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a analizat rezultatele unui concert care a avut loc în 27 martie 2021 în Barcelona, Spania.

 

 


La evenimentul respectiv au participat 5.000 de persoane, iar numărul celor infectați a fost de șase persoane, toate nevaccinate împotriva COVID-19. Concertul a avut loc pe Arena Palau Sant Jordi, iar organizatorii au impus reguli stricte: toți participanții au fost testați la intrare, iar în interior a fost asigurată ventilația corespunzătoare unui eveniment cu mii de persoane.

 


 

„Cum să ții un concert în interior, în condiții de siguranță, cu 5.000 de persoane cântând și dansând (Barcelona)


- teste antigenice rapide la intrare

-  mască toată lumea


-  ventilație corespunzătoare

După concert, doar 6 cazuri, toate nevaccinate”, a scris Răzvan Cherecheș într-o postare pe contul personal de Facebook.


Clujul nu este străin de evenimente pilot

Opera Națională Română din Cluj-Napoca și-a redeschis cu entuziasm porțile în 15 mai 2021, în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic în condiții cât mai relaxate. Proiectul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat respectând normele de protecție împotriva COVID-19, spectatorii purtând masca pe tot parcursul spectacolului. În urma evenimentului la care au participat 200 de oameni, doar o singură persoană a fost infectată cu COVID-19.

Material realizat de Paula COPACIU

CITEȘTE ȘI

Noi RELAXĂRI de la 1 august. NU SCĂPĂM de mască în interior

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter