Actualitate

VIDEO. Cluj, în proces de „reconstrucție”! Pompierii au îndepărtat izolația blocurilor afectate și acoperișurile distruse

Pagubele lăsate de furtună reprezintă un pericol pentru clujeni în prezent. Pompierii au îndepărtat izolația blocurilor afectate și acoperișurile distruse, printre multe altele.

 

 


Pompierii clujeni au intervenit pe parcursul zilei de luni la zeci de intervenții pentru a remedia pagubele cauzate de furtuna de duminică

 


Echipajele ISU Cluj au îndepărtat izolația externă a blocurilor și acoperișurile distruse ale caselor. Totodată, copacii căzuți le-au dat mari bătăi de cap pompierilor, având în vedere că aceștia sunt „împrăștiați” peste tot prin oraș.

Luni s-a lucrat și la remedierea rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului, dar încă mai există mult de muncă pentru a soluționa toate problemele generate de furtună:


„Pe parcursul zilei au continuat să se înregistreze solicitări din partea cetățenilor pentru înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții doborâte de vijelii.

Astfel, opt echipaje ale ISU Cluj au intervenit în 34 de situații, pe tot parcursul zilei de astăzi, pentru a înlătura elementele distruse de vijelie și care reprezentau un potențial pericol pentru cetățeni prin instabilitatea lor, dar și pentru evacuarea apei acumulate într-un subsol. Au fost înlăturați arbori doborâți în 23 de locații și au fost îndepărtate elemente de acoperiș sau diverse materiale de construcții în 13 cazuri. Echipe din cadrul Serviciului Spații Verzi a primăriei municipiului Cluj-Napoca au intervenit alături de echipajele ISU în alte nouă locații pentru degajarea arborilor, iar specialiștii furnizorilor de utilități au desfășurat, de asemenea, lucrări pentru remedierea rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.


La lăsarea serii echipajele s-au retras în subunități, iar în funcție de solicitările care vor fi înregistrate vor fi continuate acțiunile de înlăturarea a efectelor fenomenelor meteo extreme și pe parcursul zilei de mâine”, a explicat ofițerul de presă ISU Cluj luni, 19 iulie 2021.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Vijelia a desprins izolația de pe un bloc din Cluj-Napoca

 

VIDEO. Noapte albă pentru pompieri. Acoperișul unui liceu a fost smuls și copacii au blocat accesul la un spital

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter