Actualitate

VIDEO. Noapte albă pentru pompieri. Acoperișul unui liceu a fost smuls și copacii au blocat accesul la un spital

Pompierii clujeni au intervenit pentru îndepărtarea unui copac doborât de vânt în curtea unui spital, blocând accesul ambulanțelor, dar și la un liceu al cărui acoperiș a fost smuls de vânt.

 

 


Pompierii au avut zeci de intervenții după furtuna de duminică seară, în Cluj-Napoca. Vântul a rupt zeci de copaci, blocând drumuri și a smuls acoperișul unei școli din cartierul Gheorgheni.

 


„Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje și mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spatii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, și asociația CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până acum. Cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata și Aleea Băișoara. În principiu, intervențiile s-au prioritizat în funcție de pericolul imediat reprezentat de aceste efecte”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Pompierii au fost solicitați pentru îndepărtarea arborilor căzuți din curtea Spitalului de Hematologie, având în vedere că aceștia blocau accesul ambulanțelor care ar fi posibil să sosească cu urgențe medicale. De asemenea, acoperișul unui liceu a fost smuls de rafalele puternice de vânt.


„Este vorba despre Liceul Teoretic Lucian Blaga, de pe Aleea Băișoara. Sunt două echipaje ale noastre la fața locului, pentru a desface acoperișul, care blochează în totalitate aleea”, a informat ISU Cluj.

Școala a cărui acoperiș a căzut este Liceul Teoretic Lucian Blaga. Două echipaje ISU Cluj se află la fața locului pentru a desface acoperișul, care blochează în totalitate aleea.


CITEȘTE ȘI

VIDEO. Mașinile „navighează” pe Bulevardul Eroilor, după furtună! E DEZASTRU în Centrul Clujului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter