Actualitate

Radu Moisin declară război Ro-Alert! „Autoritățile știau din timp de acest dezastru”

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin a anunțat că va lua măsuri și va cere explicații de la nivel central pentru lipsa avertizării clujenilor despre vijelia puternică de duminică seara. Autoritățile știau despre vremea rea, arată Moisin.

 

 


„În anul 2021, este inadmisibil ca statul să nu-și protejeze cetățenii!

 


Voi solicita, la prima oră, Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, să ne ofere explicația faptului că populația Municipiului Cluj-Napoca și a localităților învecinate nu a fost avertizată din timp despre furtuna devastatoare din această seară, pentru a se putea adăposti și a-și proteja familiile și bunurile! Autoritățile statului știau din timp de acest dezastru, anunțându-l în mod inutil după începerea sa, conform capturii foto”, a scris deputatul, duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Fenomenele meteo extreme s-au manifestat duminică seara cel mai puternic în cartierele Iris, Mărăști, Gheorgheni, dar și în centrul municipiului Cluj-Napoca. Piața Avram Iancu a fost complet inundată, iar mașinile „navigau” pe apa care curgea abundent pe stradă.


De asemenea, în mai multe zone s-a luat curentul, iar pe Calea Turzii, dinspre Piața Avram Iancu o canalizare s-a spart. În alte zone ale orașului, oamenii au rămas fără curent electric, iar mai mulți copaci au fost dărâmați de vântul puternic.

A fost anunțat cod portocaliu de către ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COR PORTOCALIU de vijelie, frindină, fulgere și averse de ploaie:


„COD : PORTOCALIU
Data emiterii : 18-07-2021 ora 22 Nr. mesajului : 1
Valabil de la : 18-07-2021 ora 22:20 până la : 18-07-2021 ora 23:30
In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Aghireșu, Baciu, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul;
Se vor semnala : vijelie puternică, grindină, descărcări electrice frecvente, averse vor depăşi 25...30 l/mp”

În unele zone ale orașului, oamenii au primit s-au trimis mesaje de avertizare de cod portocaliu, având în vedere gravitatea situației, iar reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au transmis că mesajele Ro-Alert nu sunt trimise decât în cazul în care este vorba despre o avertizare cod roșu, acesta fiind motivul pentru care locuitorii nu au fost înștiințați de fenomenele meteo extreme.


 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. INUNDAȚII pe străzile Clujului și ZECI de copaci căzuți pe drumuri! Furtuna și grindina au făcut ravagii

Ultimele Stiri
abonare newsletter