Actualitate

INUNDAȚII în Cluj! O mașină cu oameni, luată de viitură. Apa a intrat și în case

Fenomenele meteo extreme fac ravagii în Cluj. Pompierii au intervenit pentru a salva oameni surprinși în mașină de viitură și o persoană care se afla în casa inundată.

 

 


Un cod roșu de inundații a fost emis în mai multe comune din județul Cluj. Oamenii au primit mesaje RO Alert pe telefon.

 


În urma fenomenelor meteo extreme - ploi torențiale, vijelii și grindină, au apărut inundațiile în comuna Iara, localitatea Ocolișel.

Acolo, pompierii au avut două intervenții: o mașină cu oameni în ea a fost surprinsă de o viitură și o persoană a cerut ajutor pentru că i s-a umplu casa de apă.


„Ca urmare a fenomenelor meteo și hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenția echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, și a unei persoane aflate în locuința proprie.

Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolișel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele și aluviunile începuseră să se retragă, iar persoanele au reușit să se auto-evacueze din autoturism, înainte se sosirea pompierilor și i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol.


Echipajul s-a deplasat către locația indicată de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracțiune integrală și o barcă de salvare”, a transmis ISU Cluj.

Foto: Facebook


Erată: videoclipul atașat eronat inițial articolului aparținea unui eveniment ce are loc în comuna Ocoliș din județul Alba

CITEȘTE ȘI:

Mesaje RO-Alert cu COD ROȘU de INUNDAȚII în județul Cluj! Cotele de pericol ar putea fi depășite

 

Mesaje de avertizare de COD ROȘU în Cluj: ploi torențiale, vijelii și grindă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter