Actualitate

Fatouma Diawara, Dominic Miller și Fanfare Ciocârlia vor concerta la Jazz in the Park 2021

​​Cea de-a opta ediție a Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj-Napoca, în tot orașul, în 2-5 septembrie 2021, a aduce în fața publicului povești complexe și inedite.

 

 


Fatoumata Diawara (ML), artista din Mali care combină cu virtuozitate muzica folk, blues, jazz și pop cu sonoritățile Africii tradiționale, cântărețul de jazz al generației hip-hop José James cu a sa invitată special, Taali (US), și redutabilul chitarist Dominic Miller (ARG-US) sunt capetele de afiș ale acestei ediții. Lor li se alătură Fanfare Ciocârlia (RO), care va deschide festivalul în seara zilei de 2 septembrie.

 


În cele trei zile de festival, pe scenele aflate la Parcul Muzeului Etnografic vor concerta, de asemenea, Hania Rani (PL), Nik Bärtsch (CH), Marco Mezquida (ESP), Ron Minis (ISR), Taraf de Caliu (RO), Balkan Taksim (RO), Taraful de Vărbilău (RO), Sorin Zlat Trio (RO), Teodor Pop Solo (RO), Bogdan Vaida (RO) și VRTW Artists: Dodo, Bully, Puiu, UFe, Karak, Iorga.

Cine urcă pe scenă la Jazz in the Park 2021?

Campusul USAMV va fi scena artiștilor Moonlight Breakfast (RO), Mörk (HU), Kornelia Binicevicz DJ set (PL) și Habibi Funk DJ set (DE), iar Iulius Parc va fi dedicat cu predilecție muzicienilor români de jazz, aici concertând Big Dimm a’Band (RO), Luiza Zan (RO), Alexandrina Hristov (MD), Jazzybit (RO), A-C Leonte (RO), Arcuș Trio (RO), Beats Remedy (RO), Essential Notes (RO) și Rubié Trio (RO).


„În acest an, a trebuit să schimbăm multe, însă nu și muzica pe care ne străduim să o prezentăm publicului. Am un lineup jucăuș, foarte variat, cu o energie specifică festivalului nostru. Avem artiști care nu au mai cântat în țară, albume cântate în premieră, descoperiri speciale, dar, cel mai important, o ofertă variată, ca de obicei, astfel încât oricine se poate regăsi, măcar o dată, în muzica pe care o propunem”, a explicat Alin Vaida, director executiv Jazz in the Park și organizator al festivalului.

Fanfare Ciocârlia aduce ritmuri balcanice la Jazz in the Park

Talentul de neegalat al Fanfare Ciocârlia (RO) de a-și alia alama lor balcanică cu linii de jazz, pop și rock, toate interpretate cu o precizie nebună, le-a conferit membrilor ei un statut de cult și i-a făcut un accesoriu permanent pe scena muzicală, de la punk la clasic.


Ultimul lor album, „Nu a fost greu să te iubesc”, o odă muzicală pentru legiunile de fani Fanfare Ciocârlia, este cel mai recent capitol din povestea unei trupe mari dintr-un sat mic, care pune zâmbete pe fețele oamenilor și care tânjește după un viitor lung de concerte palpitante, terminate adânc în noapte.

Fatoumata Diawara, cea mai cunoscută artistă contemporană de origine africană

Prezentă sâmbătă, 4 septembrie, pe scena mare din Parcul Etnografic, Fatoumata Diawara (ML) este cea mai cunoscută artistă contemporană de origine africană. A colaborat de-a lungul carierei sale cu artiști precum David Crosby, Snarky Puppy, Bobby Womack, Herbie Hancock, Amadou and Mariam, Oumou Sangaré și Toumani Diabaté, Paul McCartney sau chiar Gorillaz. Ca urmare a acestor complexe aventuri muzicale, muzica lui Diawara a ajuns la o maturitate și o bogăție care o plasează negreșit în rândul celor mai reprezentative figuri ale muzicii africane moderne. În cel mai recent album al său, „Fenfo” (care înseamnă „Ceva de spus” în bambara, una din limbile vorbite în Mali), Diawara explorează noi valențe muzicale, îmbinând rădăcinile muzicii africane cu experimentul, și livrând compoziții vii și dinamice.


Deși este cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Sting, Dominic Miller (ARG-US), care va concerta vineri, 3 septembrie, în Parcul Etnografic, este un artist solo de mare succes, care a lansat deja nouă albume pe cont propriu. Ca lider de trupă, Miller se bucură de o reputație de invidiat atât în ​​lumea profesională a muzicii, cât și în rândul fanilor muzicii de pretutindeni. Lista sa colaborări include nume celebre, precum Phil Collins, The Chieftains, Eddi Reader, Katie Melua, Bryan Adams, Paul Young, Nigel Kennedy, Peter Gabriel, Tina Turner și mulți alții. Cel mai recent album al său, „Absinthe”, este rezultatul unui fascinant amestec de jazz, pop, folk și elemente de muzică clasică contemporană, latino și tango.

Cum pot fi achiziționate biletele?

Accesul la festival se face pe baza biletelor și abonamentele puse în vânzare exclusiv online, pe entertix.ro. Copiii sub 7 ani pot intra gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de unul sau doi adulți posesori ai unui bilet individual sau abonament valabil pentru ziua respectivă. Accesul copiilor peste 7 ani este permis în baza unui bilet valabil și doar dacă sunt însoțiți de un adult.

Totodată, organizatorii au pus la dispoziția fanilor și prietenilor festivalului un ABONAMENT FULL PASS, care asigură accesul în toate zonele de festival, inclusiv la gala de deschidere, și care costă 300 lei.

„Dat fiind condițiile speciale în care organizăm Jazz in the Park, am fost nevoiți să trecem pe bilete. Deși e ciudat și pentru noi, decizia asta nu ne sperie fiindcă niciodată nu am organizat festivalul cu acces liber doar ca să vină cât mai multă lume, ci l-am organizat așa fiindcă ne- am dorit să accesibilizăm muzica pentru o comunitate curioasă și interesantă, dar care nu avea acces în mod frecvent la tipul de artiști cu care noi ne doream să lucrăm. Chiar dacă avem bilete, am încercat să ținem evenimentul cât se poate de accesibil. Cu doar 40 lei, poți participa la o seară cu trei concerte de jazz, iar cu 90 de lei poți intra În Parcul Muzeului Etnografic Satului unde, pe lângă concerte, sunt foarte multe activități și o energie specifică de festival. Avem și un contingent limitat de abonamente speciale, care permit accesul nerestricționat la toate concertele și locurile din festival, dedicat în special celor care vor să ne fie alături. Pe viitor, ne dorim nu doar să revenim în Parcul Central cu acces liber, ci să mai dezvoltăm încă un festival, cu acces pe bilete, în Parcul Muzeului Etnografic”, a mai spus Alin Vaida.

Acces doar cu test COVID sau vaccin

Pentru a da șansa cât mai multor iubitori de jazz de a participa la concertele din acest an, organizatorii Jazz in the Park au decis ca intrarea în festival să se facă pe baza adeverinței de vaccinare, testelor negative PCR și antigen, precum și a certificatului anticorpi COVID-19. Va exista, de asemenea, posibilitatea ca participanții să-și poată face teste rapide gratuite la clinicile recomandate de organizatori. Concertele și evenimentele din cadrul ediției din acest an a Jazz in the Park vor avea loc respectând normele pe care autoritățile le vor impune în perioada de derulare a festivalului.

CITEȘTE ȘI

Jazz in the Park și Electric Castle, premiate la European Festival Award

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter