Electric Castle

Jazz in the Park și Electric Castle, premiate la European Festival Award

Festivalurile Jazz in the Park și Electric Castle au fost premiate miercuri seara la European Festival Award, evenimentul anual de premiere al festivalurilor care a avut loc în Olanda.

null null

Festivalul Jazz in the Park a obținut locul 1 la secțiunea Best Small Festival iar Electric Castle locul 1 la secțiunea Best Medium Festival.

Categoria „cel mai bun festival mic” a fost adjudecată aseară de Jazz in the Park, festivalul organizat în parcul central din Cluj-Napoca, iar categoria „cel mai bun festival mediu” a fost adjudecată de Electric Castle, festivalul de muzică electronică organizat anual în castelul Banffy din Bonțida.


„Dacă pentru unii a treia oară e cu noroc, pentru noi se pare că a fost a... șaptea. Începând cu prima ediție, am fost nominalizați în fiecare an în finala European Festival Awards, dar aseară am și câștigat premiul pentru Best Medium-Sized Festival. Suntem foarte mândri, iar premiul ne motivează și mai tare să creștem, să surprindem și să oferim oamenilor o poveste în care să se piardă 5 zile pe an. Ne vedem la Castel, la un EC8 mai impresionant ca oricând!”, a declarat Andi Vanca, Head of Communications Electric Castle

Ediția din acest an a evenimentului a avut loc aseară la Oosterpoort, în Olanda. Competiția are cinci categorii – best major festival, best medium festival, best small festival, best indoor festival și best new festival. Clujul a mai avut o nominalizare, festivalul Untold, la categoria Best Major Festival, categorie unde sunt luate în considerare festivalurile cu o asistență de peste 40.000 de persoane pe zi și care a fost câștigată de Open’er Festival, din Polonia.


Electric Castle a fost nominalizat la categoria best medium-sized festival, cu o asistență zilnică între 10.000 și 39.000 de persoane, în vreme ce Jazz in the Park e nominalizat la categoria best small festival, cu o asistență de până la 10.000 de persoane pe zi.

CEA MAI MARE AUDIENȚĂ LA ELECTRIC CASTLE ÎN 2019


Peste 230.000 de participanți a numărat cea mai recentă ediție Electric Castle, aceasta fiind cea mai mare audiență din istoria de 7 ani a festivalului.

Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars şi Bring Me the Horizon au capetele de afiş ale ediţiei din 2019 a festivalului Electric Castle, care a avut loc în perioada 17 - 21 iulie, la Bonţida. Li s-au alăturat Li se alătură Bring Me The Horizon, The Vaccines sau Tommy Cash.


DONAȚII DE 18.000 DE EURO LA JAZZ IN THE PARK

A șaptea ediție Jazz in the Park a avut loc între 4-7 iulie 2019 unde peste 30 de trupe din întreaga lume au urcat pe cele patru scene aflate în Parcul Central din Cluj-Napoca. Pe întreaga durată a festivalului, mai bine de 100.000 de persoane au participat atât la concertele de jazz, cât și la diferitele activități pregătite de organizatori și partenerii acestora în întreg parcul. Ediția din acest an a avut, fără doar și poate, cel mai bun lineup din întreaga istorie a festivalului. Publicul venit în Parcul Central s-a bucurat de concerte memorabile, aplaudând minute în șir nume importante ale genului, printre care Ghost-Note (US), Delvon Lamarr Organ Trio (US), Judith Hill (US), Shai Maestro Trio (IL), Chassol (FR), Tiny Fingers (IL), Festen (FR), Ours Samplus (FR), Hristo Yostov: Jazz Cats (BG), Malox (IL) și Kosmic Blues (RO).


Un alt record înregistrat la această ediție a Jazz in the Park este legat de cumpărarea biletelor neobligatorii pentru Fondul Jazz in the Park. Peste 4.000 de persoane au donat 18.000 euro pentru finanțarea celor trei proiecte culturale care urmează a fi susținute în cadrul Fondului: voucherul cultural care permite persoanelor cu venituri mici primesc bilete gratuite la spectacole de film, teatru, operă sau muzee, programul de terapie prin artă în spitalele din România, inițiat de Create. Act. Enjoy, și Drama 5 - o serie de rezidențe de creație pentru tinerii dramaturgi din România, proiect al teatrului independent Reactor de creație și experiment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter