Actualitate

Valul patru al pandemiei va readuce OBLIGAȚIA de a purta MASCĂ? Valeriu Gheorghiță vine cu explicații

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre obligativitatea măștii de protecție odată cu venirea valului patru al pandemiei. Medicul spune că dorința de vaccinare este în scădere.

 

 


„Acum s-a renunțat la obligativitatea măștii, dar nu înseamnă că nu trebuie să o purtăm când intrăm în zone aglomerate, unde expunerea la persoane e crescută, iar riscul de infectare e mare”, a explicat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi24.

 


Medicul a precizat că dorința de vaccinare a scăzut în rândul populației din România, fapt care ar putea favoriza apariția unui nou val al cazurilor de COVID-19.

„Vorbim de o pandemie de mai mult de un an, moment în care bună parte dintre persoanele care au trecut prin boală sunt în afara perioadei de protecție (...) Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infecțiile asimptomatice. Putem să prevenim 50-60% din infecțiile asimptomatice. Putem să ne infectăm, să facem forme asimptomatice sau ușoare, să intrăm în contact cu o persoană vulnerabilă și să transmitem boala, chiar dacă statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scăzut”, a spus Valeriu Gheorghiță.


El a mai spus că se anticipează, totuși, o creștere a numărului de vaccinări peste o lună: „Acum, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Numărul celor care doresc să se imunizeze e în scădere acum, dar anticipăm ca într-o lună, va crește”

CITEȘTE ȘI:


Vești bune! Final de săptămână cu ZERO cazuri de COVID-19 la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter