Actualitate

Problema taxi-urilor pe benzile dedicate, în curând rezolvată. Boc: „Va fi clar pentru toată lumea pe unde se poate circula”

Emil Boc a declarat că se lucrează la o analiză pentru a se reglementa dacă pe benzile dedicate pot circula atât autobuzele, cât și taxi-urile.

 

 


„S-a comandat o analiză la zi cu ceea ce înseamnă încărcarea de autobuze și de trafic pe fiecare zonă. Analiza va fi gata în august și ne va spune pe ce benzi pot circula autobuze și taxiuri fără restricții și pe care nu se va permite cu taximetre. Ulterior, vom face o hotărâre de Consiliu Local, pentru a fi clar și definitiv pentru toată lumea pe unde se poate circula.

 


Noi vrem să reglementăm, la fel cum am reglementat și cu trotinetele. Am fost primii din țară care am reglementat acest domeniu. La fel vom face și cu partea de benzi dedicate”, a declarat primarul Emil Boc, joi, într-o emisiune radio.

În ceea ce privește problema parcării haotice a trotinetelor pe străzi, edilul clujean este de părere că „peste tot sunt excepții, și la Bruxelles e la fel. Per ansamblu, lucrurile sunt sub control”.


Taximetriștii vor să circule pe benzi speciale

La finalul lunii mai, taximetriștii clujeni au ieșit în stradă pentru a cere să le fie respectat dreptul de a circula pe benzile special dedicate autobuzelor, un drept care, după spusele lor, nu le este acordat. Ei au subliniat că solicită acest lucru în baza unei legi în care se specifică faptul că taxiurile pot circula pe benzile speciale, fără a perturba traficul. Momentan, există un singur bulevard din Cluj-Napoca, mai exact bulevardul Titulescu, care permite acest lucru taximetriștilor. 

„Vor fi aprobate prin Consiliul Local acele prevederi, și atunci se va putea circula legal. Așteptăm analiza specialiștilor ca să vedem exact cum vom da dreptul la circulație în așa fel încât să nu încurcăm traficul. În Gheorgheni s-ar putea să se circule permanent pe benzile speciale, pentru că nu este atât de aglomerat, însă în alte zone s-ar putea circula într-un anumit interval orar, acolo unde este foarte aglomerat”, declara Emil Boc, la finalul lunii trecute. 


Ultimele Stiri
abonare newsletter