Actualitate

Acțiuni de dezinsecție, la Cluj-Napoca, în următoarea săptămână

Începând de miercuri, primăria desfășoară acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului.

 

 


Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice. Operațiunea se va desfășura în perioada 7 - 13 iulie 2021, între orele 22.00 – 06.00, în funcție de condițiile meteorologice.

 


Produsele folosite sunt CYMINA PLUS pentru actvitatea de dezinsecție – combatere țânțari și VECTOBAC WG pentru activitatea de delarvizare, produse ce se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

Acțiunea este realizată de SC CORAL IMPEX SRL și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale.


Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Un „dușman” de temut pentru om, în sezonul cald, sunt țânțarii. Aceștia devin periculoși din cauza faptului că pot transmite virusul West Nile, care poate duce chiar la decesul persoanei infectate. În anul 2018, în România s-au înregistrat nu mai puțin de 36 de decese cauzate de infecția cu virusul West Nile, care a fost transmis prin mușcătura de țânțar.


CITEȘTE ȘI

Clujenii, „apărați” de căpușe și țânțari. Începe dezinsecția pe străzile Clujului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter