Actualitate

Trei mame și trei copii, BLOCAȚI pe Piatra lui Cotuna, langă Tarnița, din cauza vremii extreme. FOTO

Trei mame și trei copii cu vârste între 1-3 ani au rămas blocați pe Piatra lui Cotuna, în zona lacului Tarnița. Au fost surprinși de vremea extremă.

 

 


ISU Cluj și Jandarmeria au anunțat că trei mame au rămas blocate în zona Pietrei lui Cotuna, lacul Tarnița, sâmbătă 3 iulie. 

 


Jandarmii le-au dat o mână de ajutor salvamontiștilor clujeni, care le căutau pe mame și pe copii.

„Sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 18:50… apel 112… Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj a fost solicitat să intervină la căutarea şi găsirea unui grup de 3 femei şi 3 copii (vârsta 1-3 ani) care a fost surprins de vremea nefavorabilă în zona lacului Tarniţa, Piatra lui Cotuna. Din cauza vremii, persoanele s-au panicat, iar jandarmii le-au precizat unde să se adăpostească şi să aştepte intervenţia salvatorilor. Un echipaj format din 4 jandarmi de la Postul de Jandarmi Montan Gilău împreună cu o echipă din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Cluj au plecat pentru recuperarea în siguranţă a persoanelor. 


După ce au ajuns la grupul de persoane şi având în vedere că terestru misiunea de salvare ar fi durat mult mai mult, jandarmii şi salvamontiştii clujeni au solicitat sprijinul pompierilor de la I.S.U.J. Cluj pentru a interveni cu o barcă, astfel încât persoanele să poată fi aduse în siguranţă la ambulanţă pentru consult medical. După ce au fost aduse în siguranţă, persoanele şi minorii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind doar speriate şi uşor afectate de temperatura scăzută”, a transmis Jandarmeria.

CITEȘTE ȘI:


 

O tânără a CĂZUT în Lacul Tarnița de pe traseul Piatra lui Lucaci! A fost transportată de URGENȚĂ la spital. FOTO

 

FOTO. Păstrăv curcubeu uriaș, prins în lacul Tarnița. S-a luptat 4 ore să scoată peștele din apă!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter