Actualitate

Nunți și botezuri cu 300 de persoane, de la 1 iulie! TOȚI invitații trebuie să fie VACCINAȚI anti-COVID

Nunțile și botezurile se pot organiza cu 300 de persoane, doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.

 

 


Nunțile și botezurile se pot organiza cu maxim 300 de persoane, dar condiția este ca toate persoanele să fie vaccinate anti-COVID și să păstreze o distanță de 2 metri între ele. Acestă măsură se va aplica de la 1 iunie, alături de multe alte măsuri de relaxare.

 


„Pentru persoanele vaccinate, este permisă participarea la evenimente private (nunți, botezuri), fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată în hotărâre.

Pentru nunțile și botezurile care nu impugn regula de vaccinare, numărul maxim de persoane care poate participa este de 100 în interior și 150 în spațiile deschise.


„Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) este  permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară”, se arată în hotărâre.

 


 

 

abonare newsletter