Actualitate

FOTO. Străzile Floreștiului de Rusalii. La plimbare cu căruța prin „comuna smart”

De sărbătoarea de Rusalii, un grup de romi a ieșit la povești și la plimbare cu căruța pe străzile din Florești, „comuna smart” din județul Cluj.

 

 


Un floreștean a publicat fotografiile pe rețelele de socializare cu mesajul: „Străzile Floreștiului de Rusalii...”, arătându-se deranjat. 

 


În timp ce alți oameni își sărbătoreau prima zi de Rusalii, duminica, acasă cu familia, relaxându-se, un grup de romi s-a adunat pe stradă la vorbă. De la mic la mare, toți parcă „păzeau” căruța în care se aflau câțiva oameni din grup. 

Alți floreșteni au spus prin comentarii că acest lucru nu se întâmplă numai în zilele de sărbătoare, iar că altă data ar avea un comportament mai agresiv: 


„Nu numai de Rusalii... se adună şi se bat şi altă dată”, a spus un floreștean.â

O vecină a mărturisit că de când acel grup de romi s-a mutat în apropierea casei ei nu mai are liniște. Zi și noapte se urlă:


„Sunt vecinii noștri de pe Stejarului. Am înțeles că le-a dat cineva un teren și s-au mutat acolo, dar de atunci liniște nu mai avem. Dimineața devreme urlă, seara la fel... Acea persoană nu a avut ceva mai bun de făcut”, spus vecina grupului.  

Comuna Florești a mai fost numită „comuna smart” pentru că s-a dezvoltat în ritm alert în câțiva ani. Cu toate acestea, câteva probleme care durează de mult timp nu au fost rezolvate încă. În Florești există și un ghetou, numit Ghetoul Dallas, unde o comunitate de romi trăiește în condiții inumane, printre gunoaie, pe care le aruncă și în Someș.


CITEȘTE ȘI:

Malurile și apa Someșului, poluate de gunoaie aruncate ilegal. Deșeurile ajung din Florești la Cluj

 

FOTO. Doi măgari au fost surprinși pe străzile din Florești

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter