Actualitate

Noi măsuri de securitate la Aeroportul Cluj! Echipament de scanare ultramodern pentru bagaje

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj își îmbunătățește securitatea cu tehnologia de detecție și verificare a punctelor de control a firmei Smiths Detection.

 

 


Aeroportul își face două actualizări în ceea ce privește siguranța și eficiența operațională, îndemnat de noile reglementări europene pentru screeningul bagajelor. 

 


Astfel, cele șase puncte de control pentru pasageri vor fi actualizate și se vor introduce benzi avansate cu întoarcere automată inteligentă a tăvii. Obiectivul este de a ridica securitatea aeroportului la cel mai înalt nivel posibil și, totodată, de a oferi principalele beneficii operaționale necesare pentru gestionarea eficientă a unei baze de pasageri în creștere. 

Smith Detection și UTI Facility Management au fost aleși pentru a furniza echipamentul de screening și de a implementa modificările, în urma testelor tehnice și a licitației. Caracteristicile tehnice impresionante și experiențele anterioare de succes cu furnizorii au influențat, de asemenea, decizia.


Soluții de ultimă oră pentru Aeroportul Cluj

Smith Detection a informat că Aeroportul Cluj a ales soluții de ultimă oră pentru bagajul de cală și verificarea punctelor de control. Aceste soluții îndeplinesc cerințele de reglementare și controbuie la îmbunătățirea securității. 

„Scanerele HI-SCAN 6040 CTiX de ultimă generație au fost integrate în liniile de control iLane.evo. Acestea folosesc tomografia computerizată (CT) pentru a examina conținutul bagajelor din orice unghi și pentru a genera imagini 3D precise și detaliate pentru a arăta conținutul sacului/bagajului. Dispozitivele electronice și lichidele pot rămâne în bagajele de mână pentru screening, rezultând un proces mai simplu și mai rapid și o experiență mult îmbunătățită a pasagerilor. Sistemul automat de returnare a tăvii de pe iLane.evo joacă, de asemenea, un rol esențial în creșterea randamentului. 


Trei dintre cele mai recente scanere portative rotative CT aprobate au fost selectate pentru a înlocui sistemele anterioare, acum neconforme pentru screeningul bagajelor de cală. Aceste sisteme de detectare de mare viteză a explozivilor au scanere de linie cu raze X cu vizualizare duală, cu energie duală, cu imagistică și reconstrucție volumetrică 3D (CT)”, au explicat cei de la Smith Detection

Timp mai redus de procesare

Directorul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj este încrezător în ceea ce privește această tehnologie:


„Cu o experiență anterioară extinsă a echipamentelor Smiths Detection suntem încrezători că aceste noi soluții vor îndeplini pe deplin standardele de reglementare cerute, așteptările foarte mari ale pasagerilor și angajamentul aeroportului de a îmbunătăți securitatea și serviciile pentru clienți” a comentat dl David Ciceo, director executiv Ofițer al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Noua tehnologie va reduce timpul de procesare la Aeroportul Cluj:

„Noua tehnologie a punctelor de control oferă un nivel foarte ridicat de detectare, capacitate avansată de procesare și gestionare automată integrată a tăvilor. Timpii de așteptare reduși vor simplifica fluxul de bagaje și pasageri prin punctele de control. (...) Pe lângă respectarea celor mai recente reglementări, scanerele CT pentru bagaje de cală aprobate ridică nivelurile de detectare și securitate, reduc timpul de procesare și sporesc eficiența generală a sistemului de screening și transport al bagajelor”, a adăugat Nicolae Fechete, șef de securitate al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul din Cluj revine la normalitate! Se reiau zboruri către Viena, Frankfurt, Dublin, Lisabona, Berlin sau Larnaca

 

Zboruri spre Varșovia, capitala Poloniei, reluate de pe Aeroportul Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter