Actualitate

Campania de colectare a deșeurilor voluminoase continuă. Cum te poți debarasa de mobila veche, în Cluj și Florești?

Clujenii și floreștenii pot scăpa de mobilă, covoare ori saltele vechi în cadrul campaniei de colectare a deșeurilor voluminoase, care se desfășoară atât la Cluj-Napoca, cât și în Florești.

 

 


Campania de colectare de la Cluj-Napoca va continua până în 15 august, iar cea din Florești se va desfășura în perioada 27-30 iunie, cei interesați având ocazia să ducă deșeurile la câteva centre de colectare amenajate în cadrul campaniei, la Cluj și Florești.

 


„Campania de colectare a deșeurilor voluminoase de la populație, demarată în luna aprilie, continuă până în 15 august 2021. Astfel, la punctele de colectare special amenajate, persoanele fizice vor putea să predea gratuit deșeurile de mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată, altele decât deșeurile de construcții și deşeurile de echipamente electrice şi electronice”, a anunțat, marți, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Unde poți duce deșeurile, la Cluj?

Sectorul I, aferent SC Rosal Grup SA


- Str. Bucium (colț cu str. J. Gutenberg) (Lu - Mi - Vi, în intervalul orar 9:00-17:00)
- Str. Tăietura Turcului, pe platoul situat înainte de str. Vântului (Joi, în intervalul orar 9:00-17:00)
- Str. Gh. Dima, la intersecție cu str. L. Pasteur (Marți, în intervalul orar 9:00-17:00)

Sectorul II, aferent SC Brantner Vereș SA


- Str. Unirii, la capătul liniei de troleibuz, în apropierea stației de biciclete Cluj Bike (Sâmbătă, în intervalul orar 9:00-17:00)
- Str. Anton Pann, la intersecție cu str. Mărășești (Miercuri, în intervalul orar 9:00-17:00).

Astfel, în aceste locații, operatorul de salubritate va asigura o autoutilitară în care se vor colecta deșeurile voluminoase, în ziua de colectare și intervalul orar stabilit.


Vezi centrele de colectare a deșeurilor voluminoase în Florești, în GALERIA FOTO.

Floreștenii pot duce deșeuri din construcții și demolări

În comuna Florești, campania de colectare o vor asigura firmele de salubrizare RDE Harghita și AVE Bihor.

Pe lângă deşeurile solide de dimensiuni mari, precum mobilier, covoare, saltele ori obiecte mari de folosinţă îndelungată, în Florești mai pot fi duse la centrele de colectare și deșeuri din construcții și demolări: deșeuri rezultate din activități precum construcția de clădiri și obiective de infrastructură, construcția și întreținerea căilor rutiere, demolarea totală sau parțială a clădirilor sau a obiectivelor de infrastructură, putând include: ciment, cărămizi, țiglă, lemn, resturi de tâmplărie, roci, ipsos etc, anunță reprezentanții Primăriei.

CITEȘTE ȘI:

Campanie de colectare a deșeurilor electrice! Cum poți scăpa de frigiderul vechi de 20 de ani

abonare newsletter