Actualitate

Parisul îi aşteaptă pe turiştii români vaccinaţi. Franța elimină obligativitatea testelor negative

Europenii vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea intra în Franţa începând din 9 iunie fără a prezenta un test COVID negativ.

 

 


„Anunţăm că, începând din 9 iunie, europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR”, a anunțat, vineri, ministrul transporturilor din Franța.

 


Începând din 9 iunie, fluxurile de călători între Franţa şi ţările străine vor fi redeschise conform unor modalităţi care variază în funcţie de situaţia sanitară a statelor clasate prin culori (verde, portocaliu sau roşu) şi de vaccinare, se arată într-un document publicat vineri de guvern.

CITEȘTE ȘI:


Vacanțe și concedii 2021. Lista țărilor în care românii vaccinați pot merge să se relaxeze


România, în zona „verde”

Persoanele care vin din zone „verzi”, în care intră toate ţările din spaţiul european, vor putea intra pe teritoriul Franţei făcând dovada vaccinării, iar cele nevaccinate vor trebuie să prezinte un test PCR sau antigenic negativ. Momentan, România se află în zona verde, fapt care le oferă ocazia românilor vaccinați să poată intra în Franța, fără a mai prezenta un test negativ.

În schimb, călătorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ (PCR sau antigen), indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, se precizează în acelaşi document.


CITEȘTE ȘI:

Primele țări care introduc certificatul verde digital. Persoanele vaccinate pot călători fără restricții

abonare newsletter